Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΙΤΣΑ «ΧΑΤ»
Δηλητήριο για όσους την παράγουν

Κι άλλες απολύσεις προαναγγέλλει η εργοδοσία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι οποίοι απολύθηκαν από τα καταστήματα της «PIZZA HUT» στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, δηλώνουν οι εργαζόμενοι των δυο καταστημάτων που συνεχίζουν και σήμερα την απεργία διαρκείας που έχει αποφασίσει ο σύλλογος εργαζομένων. Στο μεταξύ χτες εκδικάστηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η αγωγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να χαρακτηριστεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση της επιχείρησης στους εργαζόμενους, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπου εξεταζόταν ως μάρτυρας ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Κ. Θοδωράκης, ένας εκ των δικηγόρων της εταιρίας απείλησε ευθέως και με νέες απολύσεις, προφανώς κατ' εντολή του εργοδότη του!

Η εταιρία αρνείται να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, ένας εκ των οποίων είναι και ταμίας του συλλόγου των εργαζομένων και μάλιστα αρνείται μέχρι σήμερα κατηγορηματικά να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τους λόγους των απολύσεων. Ο γραμματέας του συλλόγου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας περιέγραψε ότι εκτός από τις απολύσεις υπάρχει στην επιχείρηση ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς, όπου οι εργαζόμενοι, όπως είπε, που μεταφέρουν παραγγελίες σε σπίτια, τρέχουν σαν τρελοί να προλάβουν τη δουλιά, με κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους. Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει την επιχείρηση η οποία αν διαπιστώσει καθυστέρηση, δείχνει την έξοδο στους εργαζόμενους.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι και άλλοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα της «PIZZA HUT» δείχνουν την έντονη διάθεσή τους να παλέψουν και για την ανάκληση των απολύσεων αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχτές το βράδυ οι εργαζόμενοι από τα δυο καταστήματα - των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου - που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της εταιρίας στην Αγ. Παρασκευή, στο οποίο μόλις έφτασαν, δέχτηκαν αγωνιστική υποδοχή από τους εργαζόμενους εκεί, που σταμάτησαν αμέσως να δουλεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ