Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΣ
Αρκετά πια με τους εργατοπατέρες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Ναυτών και οι ταξικές δυνάμεις του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ΑΣΝ) οργώνουν καθημερινά τα καράβια και όλους τους ναυτότοπους, δίνοντας τη μάχη του ψηφοδελτίου και καλώντας τους ναύτες, τους λοστρόμους, τους μαραγκούς και τα τζόβενα να βγάλουν, επιτέλους, τους εργατοπατέρες από το σβέρκο τους. Τους καλούν να επαναφέρουν με την ψήφο τους την Ενωση Ναυτών στον ταξικό αγωνιστικό της δρόμο, να την ξανακάνουν εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Χτες ο αγωνιστικός συνδυασμός εξέδωσε ανακοίνωση, θέτοντας τον κλάδο σε επαγρύπνηση. Οπως όλα δείχνουν, η εφοπλιστόδουλη ομάδα του Αντώνη Νταλακογιώργου, προέδρου της απερχόμενης διοίκησης, από τον πανικό της, καθώς βλέπει ότι χάνει έδαφος, ετοιμάζει «χτύπημα» σε βάρος της εκλογικής διαδικασίας. «Με άθλιες κραυγές - επισημαίνεται - και σπασμωδικές πρακτικές, προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για προσφυγές στα δικαστήρια μετά το άνοιγμα της κάλπης, όταν θα έχουν απολέσει την πλειοψηφία. "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης"»! Σύμφωνα με τον ΑΣΝ, η «ομάδα» Νταλακογιώργου έχει επιστρατεύσει διάφορα κόλπα για το σκοπό αυτό, όπως είναι οι «στημένες» καταγγελίες για υφαρπαγή ψήφων. Οι ενέργειες αυτές, της «ομάδας» έρχονται να προστεθούν και στις παραιτήσεις που αναγκάστηκαν να υποβάλουν μετά από τους εκβιασμούς που δέχτηκαν, πέντε υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο του αγωνιστικού συνδυασμού.

Ο ΑΣΝ τονίζει ακόμα τη μεγάλη υποστήριξη που παρέχουν στην πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης εφοπλιστές και ΥΕΝ. Σαν απόδειξη, φέρνει δημοσιεύματα του ναυτιλιακού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ΥΕΝ, εφοπλιστές και πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης της Ενωσης Ναυτών έχουν ήδη συμφωνήσει σε νέα αντιναυτεργατικά μέτρα, που πλήττουν βάναυσα τον κλάδο των ναυτών, όμως δεν ανακοινώνονται λόγω της εκλογικής διαδικασίας.

«Η εφοπλιστόδουλη προδοτική στάση της ομάδας του Α. Νταλακογιώργου, μαζί με το ΥΕΝ, τους εφοπλιστές και τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ οξύνουν όλα τα προβλήματα του κλάδου μας και γενικότερα των ναυτεργατών», τονίζει ο ΑΣΝ και καλεί τους ναύτες να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύφθηκαν οι μηχανισμοί των εφοπλιστών (2010-09-25 00:00:00.0)
Θύελλα για τη διαγραφή του Δ. Πανάγου (2004-05-13 00:00:00.0)
Προπηλακισμοί από τον πρόεδρο (2003-07-11 00:00:00.0)
Διπλασίασαν τη δύναμη του Αγωνιστικού Συνδυασμού (2003-02-12 00:00:00.0)
«Ψήνεται» ξανά νοθεία (2003-02-07 00:00:00.0)
"Να κάνουμε την ΠΕΝΕΝ ταξικό μετερίζι" (1998-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ