Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
«Ψήνεται» ξανά νοθεία

Σε όργιο αυθαιρεσίας σε βάρος της εκλογικής διαδικασίας στην Ενωση Ναυτών έχει επιδοθεί η «ομάδα» του εκλεκτού των εφοπλιστών Αν. Νταλακογιώργου προέδρου της απερχόμενης διοίκησης. Οπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του ο Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών (ΑΣΝ), η ομάδα Νταλακογιώργου που πλειοψηφεί στην Εφορευτική Επιτροπή, αποφάσισε για τη διαλογή των ψήφων, μια διαδικασία «καταφανώς αντίθετη με το άρθρο 37 παράγραφο 32 του καταστατικού του σωματείου μας», που πλήττει το αδιάβλητο των εκλογών. Οι κάλπες στην ΠΕΝΕΝ κλείνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα. Ο ΑΣΝ καλεί τους ναύτες «με την παρουσία τους στο σωματείο να επιβάλλουν την εφαρμογή του καταστατικού και της ισχύουσας νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής αποφάσισε όπως καταγγέλλει ο ΑΣΝ «να αρχίσει η διαλογή δύο μέρες μετά το πέρας της ψηφοφορίας και να πηγαινοφέρνει τις κάλπες μία - μία από την τράπεζα (που θα φυλάσσονται) στο σωματείο»! Πρόκειται, τονίζει ο ΑΣΝ, για ενέργειες παράνομες που αντίκεινται στις πάγιες εκλογικές διαδικασίες της νομοθεσίας και «στόχο έχουν τη σκόπιμη κωλυσιεργία, για να διευκολυνθεί η παρέμβαση των μηχανισμών για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών». Ο συνδυασμός υπενθυμίζει ότι και το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών ήταν αποτέλεσμα νοθείας, καθώς με ευθύνη της «ομάδας» «ανοίχτηκαν οι κάλπες ψηφοφορίας με αποτέλεσμα την αλλοίωση των αποτελεσμάτων», για να παραμείνει η «ομάδα» αυτή «στο σβέρκο των ναυτών, υπονομεύοντας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας και γενικότερα των ναυτεργατών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των πολιτικών εκπροσώπων τους».

Ο ΑΣΝ κάνει σαφές ότι «θα υπερασπίσει με όλες τις δυνάμεις του το αδιάβλητο των αρχαιρεσιών στην ΠΕΝΕΝ» και υπογραμμίζει: «Οι ναύτες εκλέγουν διοίκηση στην ΠΕΝΕΝ και όχι οι μηχανισμοί του ΥΕΝ και των εφοπλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ