Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τη γυναίκα και τη μουσική

«Η περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
«Η περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Κινηματογραφικό «αφιέρωμα στο... Η», δηλαδή στο θηλυκό, τη γυναίκα, διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ηδη προβλήθηκαν η ταινία του Κάρλος Σάουρα, «Η Αννα και οι λύκοι» και «Η έκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τους Αλέν Ντελόν και Μόνικα Βίτι. Στις 28/1 θα προβληθεί η ταινία «Η περιφρόνηση» του Ζαν - Λικ Γκοντάρ με τους Μπριζίτ Μπαρντό και Μισέλ Πικολί και στις 4/2 «Η δημόσια γυναίκα» του Αντρέι Ζουλάφσκι με τη Βαλέρια Καπρίσκι.

Το Φλεβάρη η λέσχη θα παρουσιάσει αφιέρωμα στη μουσική με τίτλο «θρησκοληψίες... το καλύτερο απορρυπαντικό... έρωτας, ο μουσικός εμπρηστής». Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 11/2 «Ρέγγε, με το ρυθμό του παραδείσου», ντοκιμαντέρ με τους Bob Marley, Piter Tos, Third World, Burning Spear κ.ά., 18/2 «Μοντερέι Ποπ» του Αλαν Πένεμπέικερ με Janis Joplin, Simon and Garfunkel, Mamas & the Papas, Jimy Hendrix κ.ά., 25/2 «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» του Ροβήρου Μανθούλη με: B.B. King, Sonny Terry, Baddy Guy.

Επίσης, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών (28/9 - 4/10/2003) η λέσχη διοργανώνει δύο αφιερώματα: «Το φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει.... στη Θεσσαλονίκη», με προβολές των βραβευμένων ταινιών του 25ου Φεστιβάλ Δράμας και αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες του περσινού Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ