Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρίση στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Παραιτήθηκε χτες ο πρόεδρος Αρ. Μανωλάκος

Η κρίση που υπέβοσκε εδώ και πολλούς μήνες στο εσωτερικό της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξέσπασε χτες με την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ Αρ. Μανωλάκου.

Χτες συνεδρίασε το ΔΣ υπό την προεδρία του Αρ. Μανωλάκου, ο οποίος όμως αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, αφού είχαν συζητηθεί θέματα που αφορούσαν το νέο καταστατικό και την ΕΡΤ. Επέστρεψε λίγο αργότερα και παρέδωσε τη δήλωση παραίτησης, στην οποία αναφέρει ότι για τον ίδιο «είναι προφανής η αδυναμία του συλλογικού οργάνου να λειτουργήσει στοιχειωδώς, σεβόμενο τις ίδιες τις αποφάσεις του, καθώς αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξαν αυτή τη διοίκηση». Αναφέρει επίσης ότι το ΔΣ απέρριψε στις 8 Γενάρη την πρότασή του για επίσπευση των εκλογών, «ώστε η νέα διοίκηση να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ηθικά, εργασιακά και οικονομικά προβλήματα του κλάδου», ενώ «δεκαπέντε ημέρες τώρα και ενώ ο χώρος της ενημέρωσης μπήκε στην πιο βαθιά δομική κρίση, μια κρίση με έντονο πολιτικό χαρακτήρα, έμειναν στα χαρτιά κρίσιμες αποφάσεις εκείνης της συνεδρίασης όπως και της επόμενης».

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (που συνέχισε τη συνεδρίαση υπό την προεδρία της α΄ αντιπροέδρου Φ. Πετραλιά), αφού αναφέρει τις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες για διάφορα θέματα, σημειώνει ότι «η ΕΣΗΕΑ δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, οι παραιτήσεις δεν αποτελούν απάντηση και ο αγώνας για ουσιαστικές ΣΣΕ δεν τίθεται υπό όρους».

Στη συζήτηση του θέματος της παραίτησης, ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» υπογράμμισε ότι τα προβλήματα λειτουργίας του ΔΣ είναι μεν υπαρκτά, αλλά αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αγωνιστικού προσανατολισμού και δράσης της ΕΣΗΕΑ. Η πλειοψηφία του ΔΣ φέρει συλλογικά βαρύτατες ευθύνες για τις λογικές και πρακτικές που κρατούν την Ενωση μακριά από τους χώρους δουλιάς. Γιατί, παρά τις αντίθετες προεκλογικές διακηρύξεις της, συντήρησε τις πρακτικές συμβιβασμού και αγωνιστικής απραξίας. Οι ΣΣΕ που υπογράφτηκαν με τους εκδότες πέρσι και με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών φέτος, μεθοδεύτηκαν και συνομολογήθηκαν μακριά από τους δημοσιογράφους. Το πρόβλημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ παραμένει ακόμη άλυτο, ενώ χωρίς απάντηση έμειναν μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και σταθμοί που προχώρησαν σε δεκάδες απολύσεις. Ταυτόχρονα για την πλειοψηφία των δημοσιογράφων οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν συνεχώς και η ανασφάλεια μεγαλώνει, καθώς οι ΣΣΕ δεν εφαρμόζονται και οι άμεσα υπεύθυνοι εκδότες και ιδιοκτήτες σταθμών μένουν στο απυρόβλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ