Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ηττα για τον Μπερλουσκόνι

ΜΙΛΑΝΟ.--

Το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε χτες τη μη μεταφορά δίκης κατά του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Μιλάνο στην Μπρέσια. Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ansa» οι 9 δικαστές έκριναν τελικά ότι δεν υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος» ύπαρξης προκατάληψης κατά του Μπερλουσκόνι από τους δικαστές του Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά δίκης εξαιτίας «προκατάληψης» των δικαστών κατά των εναγομένων, προβλέπεται από πρόσφατο νόμο τον οποίο πέρασε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Μπερλουσκόνι που έχει πολύ συχνά επιτεθεί ενάντια στους Ιταλούς δικαστές (τους οποίους κατηγορεί ότι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστροφής του εξαιτίας των «αριστερών» πολιτικών τους φρονημάτων) κατηγορείται για υπόθεση δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, ο Μπερλουσκόνι μαζί με το φίλο του (και πρώην υπουργό Αμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι) Τσέζαρε Πρέβιτι, κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν δικαστές στη Ρώμη στη δεκαετία του '80 σε υπόθεση εξαγοράς κρατικής εταιρίας.

Στην περίπτωση που η έδρα της δίκης μεταφερόταν στην Μπρέσια, τότε η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Το γεγονός αυτό θα αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητες οριστικής διακοπής της δίκης, αφού σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία οι δίκες που δεν έχουν ολοκληρωθεί μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία διάπραξης του αδικήματος, διακόπτονται. Πλέον η απόφαση αναμένεται τον Ιούνη.

Ο Μπερλουσκόνι όλως τυχαίως ήταν ο πρώτος που έκανε χρήση του νόμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ