Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Οι διώξεις δεν τους σταματούν

«H ενότητα και ο αγώνας είναι η ασπίδα μας στις δικαστικές διώξεις και την εργοδοτική τρομοκρατία» διακήρυξε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας όλων των σωματείων του κλάδου των εμφιαλωμένων, που σημείωσε καθολική επιτυχία.

Τα δύο θέματα της χτεσινής γενικής 4ωρης στάσης εργασίας ήταν το αίτημα για την πιλοτική καθιέρωση του 35ωρου στην επιχείρηση της «Κόκα Κόλα» και η καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου.

Η μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ ήταν κατάμεστη από απεργούς που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, η οποία αποτέλεσε μια αγωνιστική επιβεβαίωση των αρχών και της πολιτικής θέσης του μαχητικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που δε συμβιβάζεται κάτω από τις δυσκολίες των καιρών και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ανυποχώρητα και αγωνιστικά τη λαίλαπα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στην πρώτη γραμμή των φετινών κινητοποιήσεών μας, τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κώστας Αρτεμίου, θα είναι ο αγώνας για το 35ωρο, τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την παραγραφή των άδικων δικαστικών αποφάσεων σε βάρος τίμιων αγωνιστών, συνδικαλιστών του κλάδου μας.

Αυτό, υπογράμμισε «θα είναι και η απάντησή μας σ' αυτούς που νόμισαν ότι με τις καταδίκες θα υποχρεώσουν το συνδικάτο να "κάτσει στ' αβγά του". Δεν πρόκειται να καθίσουμε ήσυχα και να αποδεχτούμε την κυριαρχία τους. Δεν άλλαξε σε τίποτα η διεκδικητική πολιτική του συνδικάτου. Ζούμε βέβαια σε μία άδικη, άνιση, ταξική κοινωνία. Εμείς όμως θα δώσουμε τη βροντερή και μαχητική απάντηση χιλιάδων εργατών ότι αυτή η αδικία δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ