Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδράσεις για τον κεφαλικό φόρο

Τις επιφυλάξεις του για την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του προέδρου της, που αφορά στην καταβολή 5 ευρώ ανά εργαζόμενο, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το «Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», στο οποίο η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα μετέχει, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων (ΤΕΙ) Πειραιά.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια Επιτροπή Πρωτοβουλίας, με σκοπό την ίδρυσή του, στην οποία μετέχει και η ΑΔΕΔΥ. Κανείς δε μας έχει ενημερώσει σχετικά. Μέχρι να λάβουμε επίσημα γνώση, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην οικονομική ενίσχυσή του. Θεωρούμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει δικαίωμα να αποφασίζει κατά πλειοψηφία για μας, δεν έχει όμως δικαίωμα να αποφασίζει ερήμην».

Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη αυτή απόφαση απαιτεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Μονίμων Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού - Φυλής - Θρακομακεδόνων και όμορων δήμων και κοινοτήτων. Ο σύλλογος καταγγέλλει προς κάθε κατεύθυνση αυτήν την απόφαση και καλεί όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να μην το δεχτούν. Τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι σαν σωματείο δεν πρόκειται να επιτρέψει την παρακράτηση των χρημάτων.

«Στο βάλτο να πάτε μόνοι σας και να έχετε το θάρρος να το λέτε, να το πράττετε και να δηλώνετε τις κομματικές σας ιδιότητες, ώστε με αυτές να καλείτε τους υπαλλήλους να δίνουν το χαράτσι για τις διακοπές σας, αφού αγώνες μόνο επί χάρτου είστε ικανοί να κάνετε. Γι' αυτό και απορρίψατε τις προτάσεις του ΠΑΜΕ», υπογραμμίζει σε επιστολή του, προς την ΑΔΕΔΥ, ο Μάρκος Σκούφαλος, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου της Χίου. Καλεί δε την ΑΔΕΔΥ να μην τολμήσει να παρακρατήσει τα 5 ευρώ, γιατί όπως επισημαίνει «κοντά στις αγωγές για το οικογενειακό επίδομα, βλέπω να γίνονται αγωγές εναντίον σας για τα 5 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ