Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Υπάρχουμε για να σας υπηρετούμε

Στο Λονδίνο, στην Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (ΚΟΜΙΤΙ), βρίσκεται σήμερα για να ανακοινώσει τα νέα προνόμια για τους εφοπλιστές ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης. Από τη γραπτή ομιλία του προκύπτει ότι: προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση «θα είναι οι πολιτικές παροχής κινήτρων» προς τους εφοπλιστές! «Η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, με δέσμη μέτρων τα οποία θα εξυπηρετούν τα μακροχρόνια συμφέροντά της»!

Για πρώτη φορά ο υπουργός παραδέχεται σήμερα απροκάλυπτα ότι το Λιμενικό Σώμα υπάρχει για να υπηρετεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Στο κείμενο της ομιλίας του αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Θα προχωρήσουμε και σε μία περαιτέρω αναδιάρθρωση της δομής και λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, ώστε να παρέχει εξειδικευμένες κατά κατηγορία νηολογίου και εταιρία υπηρεσίες»!

Η «δέσμη μέτρων» που προαναγγέλλει θα περιέχει παραπέρα μείωση των ήδη προκλητικά χαμηλών ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, με ό,τι σημαίνει αυτό για το Ταμείο και αποδεκατισμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ