Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλούσια δράση αλληλεγγύης προς την Κούβα

Την τακτική εκλογοαπολογιστική γενική του συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή στο ΕΚΘ ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας Θεσσαλονίκης, με την παρουσία μεγάλου αριθμού μελών του.

Στην έκθεση δράσης που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φώτης Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην αξιόλογη δραστηριότητα του συλλόγου και τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας. Ανάμεσα σ' αυτές: Η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Αλληλεγγύης, που έγινε το 2001 στη Θεσσαλονίκη με προσκαλεσμένη την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιντα Γκεβάρα, η οποία μίλησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής. Ακόμα, η διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας για τη ζωή και τους αγώνες του κουβανικού λαού, στον πύργο του Μύλου, με τον τίτλο «Cuba Siempre».

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου και στις εκδρομές γνωριμίας με την Κούβα που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας από τη Θεσσαλονίκη που επισκέπτονται την Κούβα, έχουν μεταφέρει στο δοκιμαζόμενο λαό της, οικονομική βοήθεια 36 εκατομμυρίων δρχ. και πάνω από 30 τόνους φάρμακα, ρουχισμό και γραφική ύλη για τους μαθητές των σχολείων.

Από μέρους των μελών του Συνδέσμου, ο Φώτης Γεωργιάδης εξέφρασε τη συμπαράσταση και το θαυμασμό προς τον ηρωικό λαό της Κούβας που αφοσιωμένος στην επανάσταση και το σοσιαλισμό, κατάφερε να αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό και να ξεπεράσει, σε μεγάλο βαθμό, τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία δεκαετία λόγω της ανατροπής των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη και τον ασφυκτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ