Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τους πλημμυροπαθείς αγρότες Αργολίδας

Στις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στον νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ιρίων, όπου πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

«Σε συνέχεια άλλων καταστροφών λόγω καιρικών συνθηκών που έπληξαν φέτος το νομό, οι πλημμύρες αποτελούν το τελειωτικό χτύπημα για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή της Αργολίδας. Οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της ελλιπέστατης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και της ανυπαρξίας έργων διευθέτησης των χειμάρρων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο Π. Κοσιώνης ρωτά τους υπουργούς Γεωργίας Γ. Δρυ και ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τη γρήγορη αποζημίωση των αγροτών για το 100% της καταστροφής καθώς και άλλα μέτρα για να αποτραπεί η χρεοκοπία των αγροτών, όπως πάγωμα και ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών, ευνοϊκή χρηματοδότηση απ' την ΑΤΕ κλπ. Επίσης, ρωτά τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ