Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Αγωγή κατέθεσε ο Γ. Τράγκας

Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατέθεσε ο Γ. Τράγκας κατά του δημοσιογράφου Αλ. Στεφανόπουλου, όπου διεκδικεί ως αποζημίωση το ποσόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γ. Τράγκας ισχυρίζεται ότι είναι θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Αφορμή για την αγωγή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Αλ. Στεφανόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες το 1998 που εργαζόταν στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο Γ. Τράγκας τον πίεζε να πάρει χρήματα από τον μητροπολίτη Ιερώνυμο, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη στην εκλογή για ανάδειξη αρχιεπισκόπου.

Στο μεταξύ, τετράωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο έδωσε χτες ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος. Οπως και στην περίπτωση με τον μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς Ιερώνυμο, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε τον κ. Χρυσόστομο σε χώρο εκτός του εισαγγελικού γραφείου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση εκβιασμών.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρεται να είχε πέσει θύμα εκβιασμών από δύο ή τρία άτομα του δημοσιογραφικού χώρου κατά την περίοδο που διεκδικούσε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο (1998). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρυσόστομος φέρεται να κατονόμασε τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του εκείνο το διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ