Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποχρεωτική η δήλωση διεύθυνσης κατοικίας στους Δήμους

Σε δέκα μέρες το αργότερο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία υπάγονται. Αυτό σημείωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια των ετεροδημοτών να υπογράφονται από όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και όχι μόνο από το δικαστικό αντιπρόσωπο. Αυτό θα συμβαίνει μόνο στα μεικτά εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν στις έδρες των νομών και θα συγκεντρώνουν ετεροδημότες από διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τη διαδικασία αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων και τη διαγραφή από αυτούς των διπλοεγγεγραμμένων. Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών έχει ελέγξει 30.000 δηλώσεις διπλοεγγεγραμμένων από τους 80.000 που υπήρχαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Διαπιστώθηκε πως μόνο μία γυναίκα ψήφισε δύο φορές, ενώ έξι άτομα ψήφισαν σε διαφορετικό δήμο την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Οι περιπτώσεις αυτές θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη, καθίσταται υποχρεωτικό για τον κάθε πολίτη να δηλώνει τη διεύθυνση κατοικίας του, στις συναλλαγές του με το δήμο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Με κοινές υπουργικές αποφάσεις, θα δίνεται η δυνατότητα διασταύρωσης με άλλους φορείς του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΚΟ, ΚΕΠΥΟ, κλπ) των στοιχείων που καταθέτουν οι πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ