Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Κατέλαβαν τη Νομαρχία

Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών προχώρησαν χτες οι πατατοπαραγωγοί του νομού που είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους από τη Δευτέρα στους κεντρικούς δρόμους των Σερρών.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν μπροστά στη Νομαρχία δήλωσαν ότι η κινητοποίηση των αγροτών θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει υπεύθυνη απάντηση από πλευράς του υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι παραγωγοί των συνεταιρισμών της Ανω Βροντού και της Ορεινής Σερρών διαμαρτύρονται γιατί πάνω από 10.000 τόνοι πατάτας εξαιρετικής ποιότητας σαπίζουν στις αποθήκες, ενώ κανένας έμπορος δεν έχει εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον αγοράς της παραγωγής τους. Την ίδια ώρα, προσθέτουν, οι έμποροι εισάγουν πατάτα από άλλες χώρες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εγχώρια παραγωγή. «Είμαστε σε οριακή οικονομικά θέση λόγω της έλλειψης χρημάτων, ώστε να προβληματιζόμαστε πώς θα καλύψουμε τα προς το ζην. Ηδη, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας της πατάτας έχουμε ξοδέψει το απόθεμά μας, για λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ.», τονίζεται στα υπομνήματα που απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προς τον υπουργό Γεωργίας και το Νομάρχη Σερρών.

Επίσης, οι αγρότες που κατέλαβαν χτες τη Νομαρχία Σερρών ζητούσαν από τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει έγκαιρα για τη μεγάλη ζημιά που έπαθαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία. Ακόμη, ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι αποθηκευτική ενίσχυση ανά στρέμμα, ώστε να δώσουν με χαμηλότερη τιμή τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους των εφοδίων και αυστηρός έλεγχος στην αγορά ώστε να μην πωλούνται πατάτες εισαγόμενες ως εγχώριες.

  • Στο μεταξύ οι αγροτοκτηνοτρόφοι της επαρχίας Λαγκαδά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και ενισχύσεων στα σκληρά σιτηρά και τα αιγοπρόβατα. Εχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Σερρών στο 30ό χιλιόμετρο στη διασταύρωση προς τη Δορκάδα και προχωρούν κατά διαστήματα σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού. Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων των Δήμων Λαχανά, Βερτίσκου και Κρουσσών, αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός του δρόμου στις 12 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ