Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Συνεχίζεται εμπαιγμός αγροτών και ΕΒΕ

Συναντήσεις του Κ. Σημίτη με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Γεωργίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός και σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «απορροφητικότητα» των πόρων του Γ' ΚΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό, μια κουστωδία από υπουργούς συναντήθηκαν διαδοχικά χτες με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη προκειμένου - όπως ανακοινώθηκε - να ολοκληρώσουν την εξέταση των σχετικών προγραμμάτων. Δηλαδή, για το πώς θα κατανείμουν τους σχετικούς πόρους στο μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Με δηλώσεις τους, μετά το τέλος της σύσκεψης, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προπαγάνδισαν, ο καθένας στον τομέα του, τις κυβερνητικές ενέργειες, ισχυριζόμενοι ότι τάχα από τους πόρους αυτούς θα ωφεληθούν και τα λαϊκά στρώματα όπως οι αγρότες και οι ΕΒΕ. Βέβαια, κανείς από τους υπουργούς δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει ή να προσθέσει σε σχέση με τις διάφορες γενικόλογες, κατά καιρούς, εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ο Κ. Σημίτης συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, Ανάπτυξης Α. Τζοχατζόπουλο, και Γεωργίας Γ. Δρυ.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως τα προγράμματα αυτά «αφορούν πολλές μικρές επιχειρήσεις, ευρύτερα κοινωνικά σύνολα, όπως είναι οι αγρότες και επίσης στοχεύουν στη διαμόρφωση πολύ καλύτερων όρων σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα, στην ψυχική υγεία». Με το ίδιο απύθμενο θράσος ισχυρίστηκε χτες ότι αυτά τα προγράμματα αφορούν και την... «ενίσχυση των αγροτών, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, έτσι ώστε να αλλάξουν τον εξοπλισμό τους, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα παραγωγής, είτε αλιείς είναι, είτε κτηνοτρόφοι, είτε γεωργοί». Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, αναφέρθηκε στο συνολικό ύψος του προγράμματος ανταγωνιστικότητας που επιδοτείται με 6 δισ. ευρώ και στο οποίο σύμφωνα με τον υπουργό έχουν εγκριθεί 5.000 από τις 9.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ενώ απομένουν ακόμα δυο - τρεις μήνες. Είναι φανερό πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ «ξέχασαν» το γεγονός ότι τα προγράμματα για τη λεγόμενη ενίσχυση των μικρομεσαίων, αφορούσαν μια δράκα επιχειρήσεων και πάντως καθόλου τους ΕΒΕ.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις στο Ιράκ, ο Α. Τσοχατζόπουλος παρέπεμψε στις συνολικές αποφάσεις της ΕΕ. Δεν παρέλειψε δε - στο πλαίσιο της διγλωσσίας που διέπει τη στάση της κυβέρνησης όλο το τελευταίο διάστημα για τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον του ιρακινού λαού - να κάνει λόγο για προσπάθειες «της Ελληνικής Προεδρίας και του ελληνικού λαού» να αποφευχθεί ο πόλεμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ