Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Συνδικαλιστές - «διαιτητές» ιδιωτικών συμφερόντων

Η γαλαζοπράσινη και ροζ πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ) προτείνει μέτρα διασφάλισης του... υγιούς ανταγωνισμού στη ΔΕΗ!

Σε μία άνευ προηγουμένου αποπροσανατολιστική διαδικασία εισέρχεται πλέον η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΣΑΔ), η οποία αγωνιώντας για τη γρήγορη ένταξη των ιδιωτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επιχειρεί να μετατραπεί σε... σταθεροποιητικό παράγοντα μεταξύ της ΔΕΗ και των ιδιωτικών συμφερόντων. Εχοντας ως «μπούσουλα» το Ν. 2773/99 ο οποίος αποτέλεσε την αρχή για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την κατάργηση του ασφαλιστικού και την απελευθέρωση της αγοράς, τώρα, η συγκεκριμένη πλειοψηφία βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με την κυβέρνηση, για το πώς η είσοδος των ιδιωτών δε θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ισχυρίζεται ότι θα διασφαλιστούν από τον υγιή ανταγωνισμό!

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου, και, πέραν των ανακοινώσεων περί... αγωνιστικής ετοιμότητας, επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο (δηλαδή την κυβέρνηση), ο οποίος προσφάτως τούς παρέδωσε σχετική σκανδαλώδη τροπολογία, που παραχωρούσε γην και ύδωρ στους ιδιώτες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Πιλαλίδης, σημείωσε ότι η τροπολογία αυτή, δεν αποτυπώνει τις θέσεις του υπουργού, αλλά 5 - 6 συνεργατών του! Εμείς σημειώνουμε ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, έλαβε την τροπολογία διά χειρός Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος επίσης είπε, ότι αν δεν αποσυρθεί η τροπολογία, η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αφού όμως, θα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση...

Το ΠΑΜΕ

Την ίδια στιγμή, ο Π. Πάλμος, α΄ αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων με δήλωσή του ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο αποπροσανατολιστικός «διάλογος» κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ, η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει μια σειρά μεταβατικών διατάξεων, παραχωρώντας σκανδαλώδη προνόμια στους ιδιώτες. Γι' αυτό επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, να μην αποδεχτούν το διάλογο με σημαδεμένα χαρτιά και αγωνιστικά να διεκδικήσουν: Την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι, τη δεύτερη μονάδα στη Φλώρινα και στην Κομοτηνή όπου οι υποδομές είναι έτοιμες και με χαμηλό κόστος.

Επίσης να απαιτήσουν:

  • Ενα ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας και να έχει χαρακτήρα λαϊκής περιουσίας με σκοπό:
  • Τη διασφάλιση της υποδομής για την κάλυψη των αναγκών μιας κεντρικής σχεδιασμένης βιομηχανίας.
  • Το σχεδιασμό ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών και κλάδων με μοχλό τον ενεργειακό τομέα.
  • Την εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής kw που θα ανεβάζει το επίπεδο ζωής.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Τη μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας (λιγνίτης).
  • Την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής δουλιάς, 7ωρο, 5ήμερο -35ωρο.
  • Διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων, κατώτερος μισθός 1.000 ευρώ με τη ΣΣΕ του 2003.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δώστε κοιτάσματα λιγνίτη στους ιδιώτες (2010-11-19 00:00:00.0)
Καλεί σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική (2010-01-15 00:00:00.0)
ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, είπαν «ναι» στο ξεπούλημα (1999-11-20 00:00:00.0)
Πρώτη ήττα για κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (1999-07-30 00:00:00.0)
Δεν εγκαταλείπουν (1998-12-01 00:00:00.0)
Συνειδητή υπονόμευση του αγώνα στη ΔΕΗ (1996-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ