Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Φτηνή απόπειρα αποκλεισμού συνδικαλιστή

Την αγανάκτηση των δημοσίων υπαλλήλων της Λήμνου για την άρνηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να καλύψει τα έξοδα του μέλους της Μ. Βορτελίνου, ο οποίος είχε κληθεί να μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στις 7 του Φλεβάρη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ. Σε πείσμα, βέβαια, των κυβερνητικών συνδικαλιστών, ο Μ. Βορτελίνος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γι' αυτό «ενοχλητικός», πήγε στο νησί με δικά του έξοδα και συμμετείχε στη συγκέντρωση.

«Οπως πληροφορηθήκαμε, η ΑΔΕΔΥ, με πρόσχημα τη μη έγκαιρη ειδοποίηση, αδυνάτισε να καλύψει τη συγκέντρωσή μας με μέλος της ΕΕ», τονίζει το Νομαρχιακό Τμήμα στην ανακοίνωση - καταγγελία του και προσθέτει: «Το γεγονός αυτό μας προκαλεί όχι μόνο έκπληξη αλλά και έντονη δυσφορία, διότι πολύ έγκαιρα, από την Παρασκευή 31/1/2003 εστάλη με ΦΑΞ σχετικό έγγραφο το οποίο η ΑΔΕΔΥ αγνόησε.

Μετά από αυτά η συγκέντρωση όλων των δημοσίων υπαλλήλων του νησιού καταδίκασε έντονα αυτή την αθλιότητα σε βάρος μας. Βέβαια κατανοούμε ότι η η τακτική της ΑΔΕΔΥ δεν είναι μια απλή παράλειψη, αλλά μια συνειδητή ενέργεια που έχει σχέση με την εξάρτηση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου που αντιμετωπίζει η ΑΔΕΔΥ το ίδιο το τμήμα της, είναι το αίτημα που επαναδιατυπώνει, αυτό για την οικονομική ενίσχυση που δικαιούται από την ΕΕ και την αποστολή του τροποποιημένου κανονισμού λειτουργίας των Νομαρχιακών Τμημάτων!

Στη συγκέντρωση, που έγινε την Παρασκευή στη Μύρινα και ήταν από τις μαζικότερες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη Λήμνο, ο Μ. Βορτελίνος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απάντησε στα ερωτήματα των εργαζομένων και επισήμανε ότι τα προβλήματα θα αναπαράγονται και θα πολλαπλασιάζονται με την πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόσθεσε ότι απαιτείται ενότητα και δράση των εργαζομένων στο δημόσιο σε ταξική κατεύθυνση.

Το γεγονός της μη κάλυψης της μετακίνησης του συνδικαλιστή στη Λήμνο από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλθηκε στη συγκέντρωση και από τον Θ. Σούρη, πρόεδρο του Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ