Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑΕΑ
Νόθευση της θέλησης των αναπήρων

Την οργάνωση γνήσιου συνεδρίου ζητά η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΑμΕΑ

Εν μέσω πλήθους καταγγελιών για τη «νόθευση» της θέλησης των αναπήρων, που εκδηλώθηκαν με αφορμή τη νομιμοποίηση των συνέδρων, ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003 το 5ο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ).

Την εξυγίανση του αναπηρικού κινήματος, την καθιέρωση όρων και προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν τη διοργάνωση γνήσιου αναπηρικού συνεδρίου, ζητάει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ), στελέχη της οποίας παραχώρησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στοιχεία για το μέγεθος της νοθείας, το ρόλο και το χαρακτήρα της οργάνωσης.

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ καταγγέλλει ότι, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γεωργίας Μαυροπούλου να κάνει τον οικονομικό και διοικητικό έλεγχο, όπως δικαιούται, με διάφορες προφάσεις δεν της επιτράπηκε από την πλειοψηφία του προεδρείου της ΕΣΑΕΑ. Ακόμα, ενώ από μέρες η ΕΣΚ ΑμΕΑ και σύνεδροι ζήτησαν να κάνουν έλεγχο για τη νομιμότητα παραστατικών μιας σειράς οργανώσεων που εκπροσωπούνται στο συνέδριο, έως τώρα δεν έχει γίνει δυνατόν, ενώ δε δόθηκε ούτε η κατάσταση με τα ονόματα των συνέδρων.

«Η κυβέρνηση βασιζόμενη σε μια κατάσταση που η ίδια δημιούργησε προσπαθεί να περάσει μια σειρά μέτρα συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των αναπήρων, να μειώσει επιδόματα, να κόψει αναπηρικές συντάξεις. Αυτοί οι ίδιοι, μαζί με την ηγεσία της ΕΣΑΕΑ έχουν γεμίσει το αναπηρικό κίνημα με ανάπηρους - μαϊμούδες για να μπορούν να το ελέγξουν, κάτω από την ανησυχία τους να μην αποκαλυφθεί από τη δράση και τους αγώνες των αναπήρων, η βαρβαρότητα της πολιτικής τους. Θέλουν το χώρο των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως τον λένε, για να διαμορφώνουν το λεγόμενο κοινωνικό προφίλ», υπογράμμισαν.

Πέραν των άλλων, οι συνδικαλιστές έδωσαν χτες στοιχεία σχετικά με τη μη νομιμότητα συγκεκριμένων νομαρχιακών σωματείων και οργανώσεων. Παρουσίασαν ακόμα τις έγγραφες καταγγελίες του ταμία της ΕΣΑΕΑ Π. Τσερέ, ο οποίος παραιτήθηκε στις 22.1.2003 στη συνεδρίαση που έγινε για τη νομιμοποίηση των συνέδρων, καταγγέλλοντας ότι το τελευταίο οχτάμηνο δέχτηκε αρκετές παρεμβάσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΣΑΕΑ, Γ. Βαρδακαστάνη, σε θέματα της αρμοδιότητάς του, που ουσιαστικά, όπως αναφέρει, τον καταργούν ως ταμία. Επίσης, του πρώην προέδρου της ΕΣΑΕΑ και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλή, ο οποίος με επιστολή του προς την ΕΓ ζητά την τήρηση του καταστατικού και επισυνάπτει πίνακα με 23 σωματεία «υποτιθέμενα μέλη της ΕΣΑΕΑ».

«Οι πραγματικά ανάπηροι θα βρουν τον τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους», υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμΕΑ και ζήτησαν τη διοργάνωση γνήσιου αναπηρικού συνεδρίου, βασισμένου σε ειδικό συνδικαλιστικό νόμο που θα ορίζει τη μία ψήφο για κάθε πραγματικά ανάπηρο, με συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας από υγειονομική επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ