Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με κυβερνητική κάλυψη οι παραβιάσεις

Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας με την επέκταση της μερικής απασχόλησης και τις προσπάθειες κατάργησης ουσιαστικά του ωραρίου εργασίας μέσω της παράτασής του ακόμα και στις Κυριακές, έφερε χτες στη Βουλή με σχετική Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας.

«Η Κυριακή αργία είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη», υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας. Αναφερόμενος στο Μαρκόπουλο Αττικής, σημείωσε ότι «υπάρχει πράγματι απόφαση του νομάρχη όπου επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων χωρίς απασχόληση προσωπικού». Για το θέμα της μερικής απασχόλησης σημείωσε ότι προβλέπεται «σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και «είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αρνηθούμε». Κατέληξε λέγοντας ότι ρόλος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσει με τις ρυθμίσεις της, εκεί που θα εφαρμοστεί».

Για πολιτική «γενίκευση της μερικής απασχόλησης» και «επέκταση ωραρίου» όπως και αυξήσεις του «ορίου συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας, σημειώνοντας ότι εκεί οδηγούν οι κυβερνητικές επιλογές. Επισήμανε ότι στόχος είναι «αύξηση των κερδών, που συνδέεται με το ξεζούμισμα των εργαζόμενων», με τους εργοδότες να ζητούν να είναι «οι εργαζόμενοι λάστιχο, για να τους καλούν όποτε έχουν δουλιά», ενώ «οι ιδιόκτητες επιχειρήσεων παραβιάζουν το ωράριο καθημερινά» και «όλα αυτά χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση νομιμοποίησε τη μερική απασχόληση» καταγγέλλοντας ότι σε επιχειρήσεις και «στα μεγάλα σούπερ μάρκετ επικρατεί τρομοκρατία», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι «φτάνουν στο σημείο να φοβούνται να πουν το όνομά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ