Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφική «Ρώσικη Κιβωτός»

Την ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σοκούροφ, «Ρώσικη Κιβωτός» παρουσιάζει σε επίσημη πρεμιέρα στις 16/2, 12 το μεσημέρι στον «Αττικόν», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρωσίας και την εταιρία διανομής «New Star». Στην πρεμιέρα θα παραβρεθεί και ο σκηνοθέτης.

Παρότι διεθνούς φήμης και από τους κορυφαίους δημιουργούς, ο Σοκούροφ είναι σχετικά άγνωστος στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο συνολικό έργο του και συνεχίζει να παρουσιάζει κάθε νέα του δημιουργία. Η «Ρώσικη Κιβωτός» είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει το ελληνικό κοινό έναν εκπρόσωπο του λεγόμενου κινηματογράφου των δημιουργών.

Η ταινία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική άποψη και από τεχνικής πλευράς. Ο Σοκούροφ χρησιμοποίησε 867 ηθοποιούς, περισσότερους από 1.000 κομπάρσους, αναρίθμητα κοστούμια και περούκες εποχής, όπως και τρεις συμφωνικές ορχήστρες, μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια του κόσμου, το σημερινό μουσείο «Ερμιτάζ» στην Πετρούπολη. Ολος αυτός ο κόσμος έκανε πρόβες επί μήνες, ενώ όλη η ταινία γυρίστηκε σε μία και μοναδική μέρα, με μία και μοναδική λήψη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ