Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Εξωτικές εκπλήξεις... στο «Συρμό»

Μουσικές εκπλήξεις για τους λάτρεις των λάτιν - τζαζ ρυθμών προσφέρει ο «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), σήμερα και αύριο, προσκαλούν σε μουσικό ξεφάντωμα. Μετά το πρόγραμμα του Διονύση Τσακνή, (έναρξη στις 10.30 μ.μ.), με τη συμμετοχή της Χαρούλας Κεχαγιόγλου και του συγκροτήματος «ΣοΝάΜα», στη μουσική σκηνή σήμερα και αύριο, ανεβαίνει το συγκρότημα «Demode jazz' n' samba» με λάτιν τζαζ διαθέσεις. Ο ήχος του σχήματος βασίζεται στο σουίνγκ και την μπόσα νόβα. Είναι ένας συνδυασμός δύο μεγάλων μουσικών σχολών, του «μαύρου» ρυθμ εν' μπλουζ και της βραζιλιάνικης πολυρυθμίας της σάμπα και της μπόσα νόβα. Επικεντρώνοντας το ρεπερτόριό του στο χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης λάτιν τζαζ μουσικής, το συγκρότημα παρουσιάζει ενδιαφέρουσες διασκευές γνωστών ποπ τραγουδιών, μαζί με τζαζ στάνταρντ και κομμάτια σάμπα, προσφέροντας ένα πρωτότυπο μουσικό οδοιπορικό. Την Κυριακή (9 μ.μ.), θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα του Δ. Τσακνή, παρεμβαίνουν με τραγούδια και πολύ χιούμορ οι «Etsi De».

Ξεχωριστή «πινελιά» στο πρόγραμμα του «Συρμού» είναι τα σαββατιάτικα μουσικά μεσημέρια, με παρουσιάσεις νεανικών συγκροτημάτων και δημιουργών. Κάθε Σάββατο (3 μ.μ.) λοιπόν, το κοινό μπορεί ν' ακούσει φρέσκους ήχους, νέες φωνές, να γευτεί νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς από ερασιτέχνες και πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς. Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο με τα σχήματα «Φάσμα», «Αναμμένα Τσιγάρα», «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και «VIS». Αύριο σειρά έχουν οι «Κατά Φαντασίαν Υγιείς». Ακολουθούν: το τετραμελές συγκρότημα «Ζάθιρο», το «Ανάγλυφο», το μπλουζ - τζαζ σχήμα «Blues Burger» κ.ά. Σημειώνουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλιά τους σ' αυτά τα μουσικά μεσημέρια, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210.3830.609 και 210.5203.661, διευκρινίζοντας το είδος της μουσικής τους και τον αριθμό μελών του συγκροτήματός τους.


Τη Δευτέρα (10.30 μ.μ.) και την Τρίτη, στο «Συρμό», ο Βασίλης Λέκκας και ο Γιάννης Σπάθας θα προσφέρουν δύο ακόμα ξεχωριστές μελωδικές βραδιές. Ο εκφραστικός ερμηνευτής και ο γνωστός κιθαρίστας και δημιουργός ξανασυναντώνται, δέκα χρόνια μετά από την τελευταία τους συνεργασία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Τρανταλίδη κ.ά. Μαζί με τα κομμάτια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, οι δύο καλλιτέχνες θα ξαναθυμίσουν στιγμές της δικής τους, γοητευτικής συνεργασίας. Τραγούδια του Γ. Σπάθα, ερμηνευμένα από τον Β. Λέκκα, στους δίσκους «Σύντομα Ονειρα» και «Κλασικά Εικονογραφημένα», σε στίχους Ευγένιου Αρανίτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ