Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην ενίσχυση της ταξικής ενότητας η διέξοδος

Να συσπειρωθεί στις τάξεις του, να ενισχύσει την ταξική του ενότητα και με αγώνες να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες δουλιάς, αμοιβής, της ζωής, καλεί τον εργαζόμενο λαό της χώρας, με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε, με ένταση, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα μιας πολιτικής σήψης και αποσύνθεσης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Εκπληκτοι οι εργαζόμενοι βλέπουν συνανθρώπους τους να πνίγονται από τα... "έργα" της κυβέρνησης και των εθνικών εργολάβων και περιουσίες να καταστρέφονται.

"Εθνικούς δρόμους" που τέθηκαν σε κυκλοφορία με τυμπανοκρουσίες πριν από λίγα χρόνια, να αχρηστεύονται από κατολισθήσεις και ολόκληρες περιοχές της χώρας να απομονώνονται εξυπηρετούμενες από οδικούς άξονες που σχεδιάστηκαν την περίοδο του... Χ. Τρικούπη.

Τα ελικόπτερα που το κρατικό ΕΚΑΒ παραχώρησε στους ιδιώτες, να χάνονται με ρυθμούς χιονοστιβάδας παρασύροντας εργαζόμενους στο θάνατο.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα φαινόμενα που δυναστεύουν την ελληνική κοινωνία, φανερώνουν ανάγλυφα τα αποτέλεσματα της σήψης και της διαπλοκής.

Γίνεται κατανοητό από όλους πως η περίφημη "ιδιωτική πρωτοβουλία", το ιδιωτικό κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και όλα τα συναφή αποτελούν προπέτασμα καπνού για παλιά και νέα τζάκια να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τα έργα γίνονται χωρίς σοβαρές μελέτες, με πλήθος κακοτεχνιών, πότε δεν παραδίδονται στο συμφωνημένο χρόνο και το κόστος πάντοτε είναι πολλαπλάσιο (5,10 έως 100 φορές).

Μόνο τα δυσβάσταχτα διόδια συνήθως έρχονται πριν από τον συμφωνημένο χρόνο...

Φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική και ιδεολογική ΑΠΑΤΗ της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Το κεφάλαιο έχει επιβάλει τους όρους του και είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν κανένα καλό από την πολιτική του "φιλελευθερισμού" και της αγοράς.

Χρόνια τώρα η "λιτότητα¨" κατατρώει τα εργατικά εισοδήματα, οι ιδιωτικοποιήσεις προσθέτουν και άλλη ΑΝΕΡΓΙΑ, το ασφαλιστικό χτυπιέται κάθε χρόνο... κ.ο.κ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ