Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μπει φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο

Ανακοίνωση με αφορμή τη νέα δίκη σε βάρος του συνδικαλιστή Γ. Πέρρου

Τη δικαστική δίωξη του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στελέχους του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρου, καθώς και τη συνέχιση της βιομηχανίας δικών και καταδικών σε βάρος αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστών, μαθητών, αγροτών και άλλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Μεθαύριο, Δευτέρα, ο Γ. Πέρρος δικάζεται ξανά στο Εφετείο, γιατί είχε αγωνιστεί μαζί με άλλους εργαζόμενους του «Μινιόν» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ο συνδικαλιστής είχε καταδικαστεί πριν ένα χρόνο σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής»!

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι ο Γ. Πέρρος, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 13 μήνες φυλάκιση, αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή ως συνδικαλιστής υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ στη δουλιά και σε στοιχειώδη δικαιώματα, ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

«Η δικαστική αυτή δίωξη - συνεχίζει η ανακοίνωση - έρχεται να προστεθεί στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, όπου οι συνδικαλιστικές ελευθερίες διώκονται, ενώ το δικαίωμα στην απεργία μένει στα χαρτιά. Η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απολύσεις, η κήρυξη των απεργιών από τα δικαστήρια ως παράνομων και καταχρηστικών είναι η καθημερινή πραγματικότητα».

Οπως υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», η πρόσφατη βαριά καταδίκη των εκλεγμένων συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, τα συνεχιζόμενα «μαθητοδικεία» (στην Κόρινθο αυτή τη φορά), η κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των εργαζομένων στο καζίνο της Πάρνηθας, αποτελούν μερικά από τα πιο πρόσφατα σχετικά παραδείγματα, που καταδεικνύουν και το μέγεθος του προβλήματος.

Και καταλήγει: «Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός, σύσσωμη η δημοκρατική κοινή γνώμη, θα θέσει φραγμούς με τους αγώνες του στον αντιδημοκρατικό κατήφορο».

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Γ. Πέρρο εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και σημειώνει ότι ο συνδικαλιστής και άλλοι πρώην εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ αντιμετωπίζουν το ένα μετά το άλλο τα δικαστήρια, γιατί αγωνίστηκαν για να διαφυλάξουν τη δουλιά τους. «Δε δείλιασαν - τονίζεται - και αυτό το πληρώνουν συρόμενοι στις δικαστικές αίθουσες και στα κρατητήρια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης (2013-01-12 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη (2004-09-25 00:00:00.0)
«Να σταματήσει η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων» (2002-11-14 00:00:00.0)
Η συνδικαλιστική και η αντιπολεμική δράση ποινικοποιούνται (2002-02-10 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Ολυμπιάδας (2001-04-25 00:00:00.0)
Πρωτοφανής καταδίκη συνδικαλιστών (1997-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ