Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Διαστρεβλωτές και στραγγαλιστές

Ο Π. Κοσιώνης
Ο Π. Κοσιώνης
Ηχηρό ράπισμα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης ήταν ο χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη στο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ.

«Νιώθω, είπε, να είμαι από άλλον πλανήτη. Αναρωτιέμαι πώς τόσα χρόνια - παρότι ασπρίσανε τα μαλλιά μου - να μην έχω αντιληφθεί τόσα επιτεύγματα που αναφέρθηκαν ότι έγιναν. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν για το μεγαλείο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας, το 3,8% του ΑΕΠ, που δεν το έχει καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το ερώτημα είναι, αυτό το 3,8% πού πηγαίνει; Γιατί συνοδεύεται συγχρόνως με το 25% του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Συνοδεύεται με μεγάλωμα του χάσματος ανάμεσα στον υπερβολικό πλούτο και στη φτώχεια. Από τις 100 δραχμές που δαπανώνται καθημερινά για την υγεία και την περίθαλψη τις 46 τις πληρώνει από την τσέπη του ο απλός εργαζόμενος άνθρωπος. Πού είναι λοιπόν αυτό το τρομερό επίτευγμα που έγινε;».

«Λέχτηκαν όμως και άλλα, συνέχισε, που δε διαστρεβλώνουν απλά την πραγματικότητα, τη στραγγαλίζουν! Ακουσα να κατηγορούν το πρώην σοσιαλιστικό σύστημα που υπήρχε τότε στη Σοβιετική Ενωση, με αυτό που γίνεται τώρα με τα κράτη τα οποία έχουν προκύψει μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Οπως τον Χάβελ και τους άλλους συμμάχους τους και τους κατηγορούν ότι είναι φιλοΝΑΤΟικοί». Και ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε το αμείλικτο ερώτημα: «Δηλαδή, τούτη η κυβέρνηση τι είναι;».

Απαντώντας μάλιστα σε όσα ειπώθηκαν περί κομματικοποίησης τόνισε: «Δηλαδή, οι άλλοι από πού ήρθαν, από παρθενογένεση, και είναι ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι; Εμείς είμαστε ΚΚΕ, έχουμε τις απόψεις μας και τις λέμε καθαρά και ξάστερα και στηρίζουμε την προσπάθειά σας. Λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό προνοιακό δωρεάν υψηλής ποιότητας σύστημα και στην Υγεία και στην Πρόνοια, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του αναπηρικού κινήματος να πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που δίνουν».

Και ο Π. Κοσιώνης κάλεσε τους αναπήρους να πάρουν θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ