Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου

Την απόλυτη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που ισχύει τώρα, εκφράζουν με κοινό τους υπόμνημα οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων στο εμπόριο στο νομό Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, το Σωματείο Προσωπικού Καταστημάτων «Αφοί Λαμπρόπουλοι» και το Σωματείο Εργαζομένων στη «Lidl Ελλάς».

Το υπόμνημα τονίζει πως «το υπάρχον ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι αρκετό για να διευκολύνει τις καταναλωτικές ανάγκες των πολιτών. Το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά και συνεχώς οξύνεται, δεν οφείλεται σε περιορισμένο χρόνο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά στην οικονομική ανέχεια του πληθυσμού».

«Η όποια διεύρυνση του ωραρίου», υπογραμμίζει το υπόμνημα, «θα επιδεινώσει τις ήδη άσχημες εργασιακές μας σχέσεις. Οι αλλαγές που θα προκληθούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο θα είναι αρνητικές, με περισσότερες απλήρωτες υπερωρίες, περισσότερα χαμένα ένσημα, εντατικοποίηση της εργασίας. Η διεύρυνση του ωραρίου θα καταφέρει να κλείσει τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δώσει μεγαλύτερα κέρδη στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα...».

Στο υπόμνημά τους τα σωματεία ζητούν από το υπουργείο Εργασίας και την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν ότι δε θα γίνει καμία διεύρυνση του ωραρίου, είτε λόγω τουρισμού, είτε λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Τα σωματεία απαιτούν να κατοχυρωθεί αμέσως με νόμο η αργία της Κυριακής, να θεσμοθετηθεί για τους εμποροϋπαλλήλους το 35ωρο - 7ωρο - 5θήμερο με αύξηση των αποδοχών και κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ