Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑμΕΑ
Συνέδριο νοθείας και εγκλωβισμού των αναπήρων

Ενα ακόμα συνέδριο νοθείας, παραβίασης κάθε αρχής δημοκρατικής λειτουργίας και εκβιασμού ήταν το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 13.2.2003 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16.2.2003.

Στο συνέδριο, που είχε ανακοινωθεί ότι θα κρατήσει τέσσερις μέρες, ο λόγος δόθηκε στους 1.200 συνέδρους για τέσσερις ώρες, την Παρασκευή το απόγευμα. Συνολικά από τις διαδικασίες επιβεβαιώθηκαν και ενισχύθηκαν οι καταγγελίες και τα στοιχεία της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» (ΕΣΚ ΑμΕΑ) για τη νοθεία και τους ανάπηρους- «μαϊμούδες», αφού οι πραγματικά ανάπηροι δεν ξεπερνούσαν το 1/3 των συνέδρων.

Η παράταξη κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, υπογράμμισε ότι αυτές οι διαδικασίες κρατούν το αναπηρικό κίνημα εγκλωβισμένο και μακριά από την ανάγκη αγώνων για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ δηλώνει ότι σκοπεύει να καταθέσει αγωγή ακύρωσης του συνεδρίου. Η ΕΣΚ ΑμΕΑ υπογραμμίζει ότι τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που με πρόσχημα τους ανάπηρους-«μαϊμούδες» προσπαθεί να περικόψει αναπηρικές συντάξεις και άλλα δικαιώματα των αναπήρων, ενώ συγκαλύπτει πλήρως τους ημετέρους της στην ΕΣΑΕΑ, που έχουν μετατρέψει την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση, όπως δηλώνουν οι νόμοι, των αναπήρων σε μια οργάνωση όπου κυριαρχούν οι ανάπηροι-«μαϊμούδες», η νοθεία και η συναλλαγή.

Ενδεικτικό της νοθείας είναι ότι το Σάββατο, τη μέρα των εκλογών, εμφανίστηκαν ως σύνεδροι, προκειμένου να ψηφίσουν, μια σειρά ανθρώπων που ομολόγησαν ότι ουδέποτε είχαν πάρει μέρος στις εκλογικές διαδικασίες και ουδέποτε είχαν βάλει υποψηφιότητα για να εκλεγούν ως σύνεδροι! Αυτές οι περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμεΑ, ήταν τουλάχιστον πέντε και αφορούσαν στο Σύλλογο Νεφροπαθών Αθήνας, στο Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και στην Ομοσπονδία Διαβητικών.

Με τις παραπάνω διαδικασίες, σε συνδυασμό με το εκλογικό σύστημα, η κυβερνητική παράταξη εξέλεξε και τους 33 συμβούλους, όταν οι υποψήφιοι της ΕΣΚ ΑμΕΑ σταυρώθηκαν σε 130 ψηφοδέλτια από τα 990 έγκυρα. Την ίδια τύχη είχαν και μια σειρά υποψηφίων, ακόμα και στελέχη μεγάλων οργανώσεων πραγματικά αναπήρων της Ομοσπονδίας, που τόλμησαν να ασκήσουν έστω και μια περιορισμένη κριτική στη στάση της ηγεσίας της ΕΣΑΕΑ, αφού δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν παρά ελάχιστες ψήφους.

Με 200 συνέδρους και ούτε με 100 συνέδρους στην αίθουσα ψηφίστηκαν επίσης ο οικονομικός προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης στην εικονική συνεδρίαση που έγινε την Κυριακή το πρωί.

Εξαγγελίες για προσλήψεις

Σε εξαγγελίες για τη στελέχωση των υπηρεσιών Πρόνοιας με 700 άτομα προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσπαθώντας να αντιστρέψει την αγανάκτηση που προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική συνολικά της κυβέρνησης στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Οι 350 από αυτές θα γίνουν με το πρόγραμμα STAGE και οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν με 18μηνες συμβάσεις. Που σημαίνει ότι πρόκειται για «μπαλώματα» που δεν καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες στο χώρο της Πρόνοιας, ενώ προωθείται παραπέρα η ανασφάλιστη εργασία και η εργασιακή ομηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ