Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
Συνάντηση χωρίς απαντήσεις

Χωρίς απαντήσεις για το πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης και Ευθύνης των Πτητικών Μέσων ήταν η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Ενιαίος Φορέας θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση για το πλαίσιό του. Πάντως οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό τη συγκρότηση Ενιαίου Κρατικού Φορέα πτητικών μέσων και της συντήρησής τους, και τη διεύθυνση των αεροδιακομιδών να την έχει το ΕΚΑΒ.

Επίσης δεν πήραν απάντηση για την τύχη των τριών ελικοπτέρων που έμειναν, καθώς και για την εφαρμογή του μνημονίου ενόψει του 2004 που προέβλεπε την αγορά πέντε, επί πλέον, ελικοπτέρων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στο σωματείο την πρόσληψη 300 συμβασιούχων με 18μηνη σύμβαση για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους υπογραμμίζοντας ότι το διάστημα αυτό δε φτάνει ούτε να εκπαιδευτούν σε ένα τέτοιο ευαίσθητο φορέα.

Τέλος ζήτησαν τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση του πλαισίου του φορέα αλλά και σε αυτό, όπως έλεγαν συνδικαλιστές, δεν πήραν απάντηση.

Για αύριο ο Σύλλογος έχει προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την παραπέρα πορεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ