Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Αρχισαν διαπραγματεύσεις αλλά η απεργία συνεχίζεται...

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Αξιωματούχοι της νιγηριανής κυβέρνησης αναγκάστηκαν χτες να κάτσουν στο τραπέζι συνομιλιών με ηγετικά στελέχη δύο μεγάλων εργατικών ενώσεων εργαζομένων, που δουλεύουν στα διυλιστήρια πετρελαϊκών πολυεθνικών, καθώς εδώ και πέντε μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία σε διυλιστήρια και στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Πετρελαϊκών Πηγών, η νιγηριανή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων που έχουν εκφράσει οι απεργοί. Μεταξύ άλλων, οι εκατοντάδες απεργοί απαιτούν την καταβολή καθυστερούμενων δεδουλευμένων ημερομισθίων, υπερωριών, επιδόματα οδοιπορικών...

Η απεργία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του «Συνδέσμου Ανώτερου Προσωπικού Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Νιγηρίας», στην «Εθνική Ενωση Εργατών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» έως και σε τμήματα εργαζομένων του υπουργείου Πετρελαϊκών Πηγών. Στην απεργία συμμετέχουν πάνω από 1.600 εργαζόμενοι που ελέγχουν τις εξαγωγές πετρελαίου σε εγκαταστάσεις πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιριών, όπως οι EXXONMOBIL, CEVRON - TEXACO, SHELL, TOTALFINA - ELF.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ