Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Κοινό» το συμφέρον επιχειρήσεων και καταναλωτών!

Με παχιά λόγια, συχνά χωρίς νόημα, προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την αναζωπύρωση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενδεικτικά απ' αυτή την άποψη είναι και όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε χτες στο πλαίσιο της προεδρίας στο Ζάππειο. «Η στρατηγική του καταναλωτικού κινήματος, η κοινή συνύπαρξη μέσα στις αγορές, το κοινό συμφέρον των παραγωγών, των επιχειρήσεων, των υπηρεσιών και των καταναλωτών, μέσα από μια ανταγωνιστική, ανοιχτή, χωρίς παρεμπόδια και αναχρονιστικούς περιορισμούς λειτουργία, αποτελεί τη βάση της προσπάθειάς μας»!

Ετσι αντιλαμβάνεται η Ελληνική Προεδρία την «προστασία του καταναλωτή» και κατ' επέκταση το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο που θα τη διέπει, με βάση τα όσα είπε χτες στο Ζάππειο ο αρμόδιος υπουργός. Ουσιαστικά, δηλαδή, μέσα από μια ομιλία με ως επί το πλείστον ανέξοδες κορόνες περί «ολοκληρωμένης λειτουργίας της δημοκρατίας» και περί «κοινωνικής ευαισθητοποίησης», ο Α. Τσοχατζόπουλος σε μία μόνο φράση περιέλαβε την επικίνδυνη για τους καταναλωτές και τα λαϊκά εισοδήματα «αρχή» της ελληνικής κυβέρνησης και συνολικά της ΕΕ.

Η «κεντρική ιδέα» αυτού που είπε ο υπουργός, βάζει «στο ίδιο τσουβάλι» τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, σε μια άγρια καπιταλιστική κοινωνία που αποκλειστικός γνώμονας των πρώτων είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους τους, που εκ προοιμίου μόνο μέσα από την καταλήστευση των καταναλωτών και τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας, μπορεί να επιτευχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ