Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι μαζί στον κοινό αγώνα!

Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων συζητιέται σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται, σήμερα, σε Λάρισα και Τρίκαλα

Την αγωνιστική δράση τους, για την επίλυση των κοινών προβλημάτων και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, επιχειρούν να συντονίσουν όλα τα λαϊκά στρώματα στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων.

Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα στο «αγωνιστικό ραντεβού» πήραν οι διοικήσεις των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δρουν σε κάθε νομό - Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικοί Σύλλογοι - οι οποίες και καθορίζουν το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, με τα αιτήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των αγροτών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων.

Το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σ' αυτές τις οργανώσεις θα συζητηθεί σε συσκέψεις εκπροσώπων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων των νομών που πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη, 25 Φλεβάρη. Στη Λάρισα η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και στα Τρίκαλα στις 6.μ.μ. στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Στο κοινό πλαίσιο διεκδίκησης που συμφωνήθηκε από τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Νομού Λάρισας υπογραμμίζεται ότι, λόγω της οξύτητας των προβλημάτων, σήμερα έχει ωριμάσει περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν η ανάγκη ν' αναπτυχθεί η κοινή δράση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, της νεολαίας, που θ' αγωνίζονται όχι μόνο ενάντια στις συνέπειες κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά με στόχο την ανατροπή της και τη δημιουργία των πολιτικών και οικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής, που θα βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής.

Το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αφορά την κοινή πάλη κατά της ανεργίας και των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, για την προστασία των ΕΒΕ από την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και τη φορομπηχτική πολιτική, για τη σωτηρία των φτωχομεσαίων αγροτών από την πολιτική ξεκληρίσματός τους που επιβάλλουν η ΚΑΠ, η «Ατζέντα 2000» και οι συμφωνίες στα πλαίσια του ΠΟΕ, για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για αντιμονοπωλιακή φορολογική πολιτική, για την προώθηση αναπτυξιακών έργων υποδομής στο νομό.

Ανάλογη κίνηση οργάνωσης του αγωνιστικού συντονισμού των λαϊκών στρωμάτων έχει γίνει στο Νομό της Καρδίτσας κι αναμένεται να γίνει και στη Μαγνησία, ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε κάθε νομό, θ' ακολουθήσει η προσπάθεια για πανθεσσαλικό αγωνιστικό συντονισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ