Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νεκρός σε αεροπορικό ο υπουργός πετρελαίου

ΚΑΡΑΤΣΙ και ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ο Αφγανός υπουργός Πετρελαίου, Ορυκτών και Βιομηχανίας Τζούμα Μοχαμάντ Μοχαμαντί, τρεις άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και ο Κινέζος επιχειρηματίας Σαν Τσανγκ Φενγκ, διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρίας MCC, καθώς και οι δύο πιλότοι ενός μισθωμένου αεροπλάνου τύπου Τσέσνα 402 σκοτώθηκαν χτες όταν, από άγνωστη αιτία, το σκάφος συνετρίβη στην Αραβική Θάλασσα, στις ακτές του Πακιστάν.

Το μικρό αεροσκάφος, που κατευθυνόταν στο Τζουζάκ του δυτικού Πακιστάν, έπεσε στις 09:05, 55 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Καράτσι στις 08:10 τοπική ώρα. Επρόκειτο για ταξίδι επισκόπησης ενός ορυχείου χαλκού, αλλά και διόπτευσης των περιοχών από όπου σχεδιάζεται να περάσει ο σχεδιαζόμενος αγωγός που θα μεταφέρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και πετρέλαιο από το Τουρκμενιστάν διαμέσου του Αφγανιστάν στο Πακιστάν και ενδεχομένως και στην Ινδία. Η Παγκόσμια Τράπεζα συνεισφέρει στη μελέτη εφαρμοσιμότητας που πραγματοποιείται για τον αγωγό, ο σχεδιασμός του οποίου είχε ξεκινήσει σε μια εποχή που οι ΗΠΑ διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με τους κατοπινούς αντιπάλους τους, Ταλιμπάν. Ο Μοχαμαντί, ας σημειωθεί, ζούσε στις ΗΠΑ για τα περισσότερα από τα 23 χρόνια του εΕμφυλίου, όπου εργαζόταν (το μαντεύετε;) στην Παγκόσμια Τράπεζα, ακριβώς...

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, μια τεράστια απώλεια για το Αφγανιστάν», δήλωσε από την Κουάλα Λουμπούρ, όπου μετέχει στις εργασίες της συνόδου των Αδεσμεύτων, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ