Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε όλες της τις βαθμίδες, παρουσίασαν συνοπτικά χτες σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των αντίστοιχων ομοσπονδιών εκπαιδευτικών των διαφόρων βαθμίδων, ενόψει της άτυπης Συνόδου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, που θα γίνει στην Αθήνα και των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν, προσπαθώντας να ...σώσουν την τιμή τους.

Πρόκειται για ομοσπονδίες, που οι πλειοψηφίες των ηγεσιών τους όλο το προηγούμενο διάστημα συναινούσαν, με διάφορους τρόπους, στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αρνούνταν τα αγωνιστικά πλαίσια που πρότειναν οι ταξικές δυνάμεις, επιλέγοντας συντεχνιακά πλαίσια και αποτρέποντας τις αγωνιστικές διεργασίες για ένα ευρύτερο μέτωπο Παιδείας.

Τώρα, μετά από συναντήσεις σε «επίπεδο κορυφής» και μακριά από την εκφρασμένη θέληση πολλών πρωτοβάθμιων συλλόγων, η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), η ΟΛΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) των ΑΕΙ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) ΤΕΙ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη στο Σύνταγμα (1 το μεσημέρι) και το διήμερο 1 - 2 Μάρτη διοργανώνουν «αντισύνοδο εκπαίδευσης» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε φραστικό επίπεδο «κατακεραυνώνουν» την κυβερνητική και την πολιτική της ΕΕ στο θέμα της Παιδείας και διακηρύσσουν γενικόλογα ότι «μια άλλη Παιδεία είναι εφικτή». Στην πρωτοβουλία τους αυτή συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τις 28/2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ