Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οι νέοι εργαζόμενοι στην πάλη για μόρφωση

Κάλεσμα συμμετοχής στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που θα γίνει στα Προπύλαια στη 1 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ προς όλους τους νέους εργαζόμενους. Και διευκρινίζει ότι τα πετυχημένα συλλαλητήρια της 1ης του Μάρτη σ' όλη την Ελλάδα θα είναι ένα καλό βήμα για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 21 του Μάρτη.

«Στην Αθήνα, στις 1-2 του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση υπουργών της ΕΕ, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Οπως και στις 24 του Γενάρη στο Ναύπλιο οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ, αφού "βαθιά στοχάστηκαν", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εργατική τάξη έχει πολλά δικαιώματα και πρέπει για τις ανάγκες του κεφαλαίου να τις τσακίσουν ακόμα παραπέρα τις κατακτήσεις της. Ετσι και στις 1-2 του Μάρτη οι υπουργοί Παιδείας της ΕΕ θα εκτιμήσουν ότι τα παιδιά των εργατών της Ευρώπης "απολαμβάνουν ήδη περίσσιας μόρφωσης"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται δε: «Η μόρφωση θα κομματιαστεί σε φθηνές γνώσεις και θα μετατραπεί ακόμη περισσότερο σε εμπόρευμα, σύμφωνα πάντα με τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Οι αποφάσεις των υπουργών Παιδείας της ΕΕ θα γιγαντώσουν τις ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στα παιδιά της πλουτοκρατίας.

  • Θα βάλουν πιο πολλά εμπόδια για τα παιδιά των εργατών στη γνώση και στην επιστήμη
  • Θα ρίξουν στο μαύρο σκοτάδι της άγνοιας τη νεολαία
  • Θα χαρίσουν στο κεφάλαιο και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις τα Προγράμματα Σπουδών των σχολείων και των σχολών για να ράβουν τον αυριανό εργαζόμενο στα μέτρα των κερδών τους».

«Εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, που μπήκαμε στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια, ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα των πολυδιαφημιζόμενων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Καταλαβαίνουμε πλέον τι σημαίνει μισοκαταρτιζόμενος, μισοειδικευόμενος, φθηνός και περιπλανώμενος εργαζόμενος. Βλέπουμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας κρεμασμένες στις μικρές αγγελίες και στις ελάχιστες προκηρύξεις θέσεων εργασίας, στα προγράμματα για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ξέρουμε πόσα ξόδεψαν απ' τον ιδρώτα τους οι γονείς μας για να έχουμε στα χέρια μας τα απολυτήρια και τα πτυχία που προσφέρει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η κατάσταση μάς πεισμώνει. Για δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης τάξης. Για την Παιδεία των αναγκών και των οραμάτων μας».

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο
  • Κατάργηση του διαχωρισμού Ενιαίου Λυκείου - ΤΕΕ
  • Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή
  • Σύστημα δημόσιων και δωρεάν «μεταλυκειακών» επαγγελματικών σχολών
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Κατάργηση όλων των αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων και ρυθμίσεων.

Και καταλήγει: «Δεν εμπιστευόμαστε το μέλλον μας στην ΕΕ και στην ελληνική κυβέρνηση, που συμμετέχουν και προετοιμάζουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τον πόλεμο κατά του Ιράκ, που ζυγίζουν την ανθρώπινη ζωή με το πετρέλαιο και τα συμφέροντά τους.

Δεν προσκυνάμε τις αποφάσεις τους. Δε γονατίζουμε μπροστά στις επιλογές τους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, μέσα από τα Σωματεία μας, συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκληση οι εκδηλώσεις και οι φιέστες για την ΕΕ (2012-01-11 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους Γάλλους εκπαιδευτικούς (2011-09-29 00:00:00.0)
Αγώνας για το σχολείο των λαϊκών αναγκών (2011-02-26 00:00:00.0)
Ανάγκη η καθολική αντίδραση στο σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής (2006-10-25 00:00:00.0)
Λαϊκή απάντηση κόντρα στην Παιδεία της αγοράς (2003-02-16 00:00:00.0)
Με οδηγό τις αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις (2003-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ