Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τους πέταξαν σα στημένες λεμονόκουπες

Με την απόλυση των 79 συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο ξεκίνησε το πρόγραμμα... δημιουργίας 6.500 θέσεων εργασίας - όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Πάτρας Αντρέας Καράβολας. Η απόφαση, τυπικά, πάρθηκε χτες από τη διοίκηση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ).

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Αντρέας Καράβολας, χρησιμοποιώντας το μανδύα της «νομιμότητας» απέλυσε τελικά τους 79 συμβασιούχους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης αλλά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Η ενεργοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης τα οποία είχε υπογράψει ο Αντρέας Καράβολας στην προηγούμενη θητεία του και υλοποίησε ο Ευάγγελος Φλωράτος στη συνέχεια ως δήμαρχος, είχε ως αποτέλεσμα οι 79 εργαζόμενοι να χρησιμοποιούνται ως όμηροι για την εκλογική πελατεία των εκπροσώπων του δικομματισμού, να πληρώνονται σχεδόν με τα μισά χρήματα για την ίδια δουλιά έναντι των μόνιμων συναδέλφων τους και στη συνέχεια σαν στυμμένες λεμονόκουπες να ξαναπαίρνουν το δρόμο της ανεργίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» και μέλος της ΑΔΕΠ Κώστας Πελετίδης, αφού καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, επισήμανε πως η απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά του δήμου να μην απολύσει τους 79 εργαζόμενους και η προσχηματική επίκληση της νομιμότητας οδήγησε σε αυτή την οδυνηρή εξέλιξη και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα αποτελέσματα της πολιτικής των εκπροσώπων του δικομματισμού. «Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί - τόνισε χαρακτηριστικά - αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να πάρετε τη γενναία απόφαση να εγκαταλείψετε τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και να παλέψετε μαζί μας για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, να αγωνιστείτε για μια άλλη εξουσία, λαϊκή, που θα τα επιβάλλει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ