Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία πρόταση για απεργία

Πετώντας τις φιλεργατικές και δημοκρατικές της μάσκες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου (ΕΚΣ), αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση αντιπροσώπου μέλους της ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ για κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 21 Μάρτη.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, πρόκειται για ενέργεια καταπάτησης κάθε έννοιας συνδικαλιστικής δεοντολογίας, του καταστατικού του ΕΚΜ και περιφρόνησης της Γενικής Συνέλευση των αντιπροσώπων, που συνήλθε σε ετήσια τακτική συνέλευση στις 15 Φλεβάρη.

Αυτή η στάση της διοίκησης του ΕΚΜ, τονίζει η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να εκπλήσσει καθώς βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Από τη μια, κάνουν πως ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων και από την άλλη, συντάσσονται στην πράξη με τον ταξικό εχθρό. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και η άρνησή τους «να φέρουν σε ψηφοφορία τη συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΜΕ».

Ηδη, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει κατατεθεί από το ΠΑΜΕ και άλλη πρόταση που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων, να πιέσουν με κάθε τρόπο τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να διεκδικήσουν την κήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας την πρώτη μέρα του πολέμου.

Καταλήγοντας, η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν συνειδητά με ό,τι μέσο διαθέτουν. «Η αποτροπή του πολέμου και η πάλη ενάντια στην πολύπλευρη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που στόχο έχει τους λαούς, προϋποθέτει αγώνες και θυσίες. Ενώ, στο συνδικαλιστικό κίνημα πέφτει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης και πρέπει να το αναλάβει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ