Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Δίωξη για κακούργημα αντιμετωπίζει ο Γρ. Μιχαλόπουλος

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για εκβίαση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, αλλά και για απάτη, βρίσκεται ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, κατά του οποίου χτες, άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρης Μπάγιας, ζήτησε ταυτόχρονα, να διερευνηθεί με προσοχή το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση μεταξύ των συγκεκριμένων αδικημάτων και της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με την έως τώρα ολοκληρωμένη έρευνα, η οποία βασίστηκε σε δεκαπέντε μάρτυρες, τα θύματα των εκβιασμών ήταν πέντε, μεταξύ των οποίων, οι επιχειρηματίες Γιάννης Λάτσης και Θ. Αγγελόπουλος, ενώ τα πρόσωπα που λέγεται πως δέχτηκαν απειλές από τον κατηγορούμενο ήταν δύο. Για τις έρευνες του επόμενου διαστήματος, που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο μήνες, τις ανακρίσεις θα αναλάβει ο 22ος τακτικός ανακριτής Νικόλαος Μήλιας.

Η υπόθεση των εκβιασμών χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2002, όταν το ζεύγος Αγγελοπούλου παρέδωσε στον πρωθυπουργό σημείωμα του Δ. Αγγελόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη», όπου αναφερόταν πως ο Γρ. Μιχαλόπουλος είχε ζητήσει χρήματα από το Δημήτρη Αγγελόπουλο, για να σβηστεί το όνομά του από τον κατάλογο υποψηφίων θυμάτων της «17Ν». Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι εισαγγελικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε στοιχεία που αποδεικνύουν σχέση ανάμεσα στην οργάνωση και τη συγκεκριμένη υπόθεση των εκβιασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ