Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι θιασώτες της «ναρκωκουλτούρας» ξαναχτυπούν...

Στο ερώτημα «Σκοτώνουν τα ναρκωτικά;», η απάντηση είναι απλή:« Ρωτήστε τους επιζήσαντες»
Στο ερώτημα «Σκοτώνουν τα ναρκωτικά;», η απάντηση είναι απλή:« Ρωτήστε τους επιζήσαντες»
Μια ακόμα χυδαία πρόταση κατασκευασμένων ψευτοδιλημμάτων και επικίνδυνων διαχωρισμών για τις παράνομες ουσίες, επαναφέρουν στο προσκήνιο Ελληνες βουλευτές, βρίσκοντας πάτημα στο «τολμηρό πνεύμα» που διέπνευσε τις - προ λίγων ημερών -εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Οι θιασώτες της «ναρκωκουλτούρας», ενόψει της διάσκεψης για την ενδιάμεση επανεξέταση των πολιτικών του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά που θα διεξαχθεί στη Βιέννη τον Απρίλη, παρακάμπτουν τα πραγματικά αίτια που γεννούν το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και επαναδιατυπώνουν το αίτημά τους για αποποινικοποίηση της κάνναβης, χορήγηση ηρωίνης με ιατρικό έλεγχο και το διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, με πρότασή τους που περιλαμβάνεται σε έγγραφο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το κείμενο υπογράφουν 110 ευρωβουλευτές και 21 βουλευτές από 15 χώρες. Τη διάδοση της κατάπτυστης πρότασης στη χώρα μας ανέλαβαν: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, οι βουλευτές Μαρία Δαμανάκη, Θόδωρος Κοτσώνης, Πέτρος Τατούλης, Στέφανος Μάνος, Φώτης Κουβέλης και Ασημίνα Ξηροτύρη, οι οποίοι για το σκοπό αυτό παραχώρησαν χτες, συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, ζητούν την αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων του ΟΗΕ του 1961, του 1971 και του 1988 για τον έλεγχο της κάνναβης και άλλων ουσιών, με «στόχο να ταξινομηθούν εκ νέου οι ουσίες και να νομιμοποιηθεί η χρήση κάποιων ναρκωτικών και πέραν των ιατρικών και επιστημονικών σκοπών». Παράλληλα προτρέπουν το Συμβούλιο και τα κράτη - μέλη της ΕΕ να λάβουν υπόψη τους «τα θετικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από την εφαρμογή πολιτικών βασιζόμενων στη μείωση των ζημιών και των κινδύνων στην αποποινικοποίηση της χρήσης ορισμένων ουσιών, στη μερική αποποινικοποίηση της πώλησης κάνναβης και των παραγώγων της και στη χορήγηση ηρωίνης υπό ιατρικό έλεγχο».

Να σημειωθεί ότι ανάλογη πρόταση από ομάδα ευρωβουλευτών υποβλήθηκε το 1998, στο Κοινωνικό Τμήμα του ΟΗΕ κατά την έκτακτη ΓΣ που έγινε στις 8-10 Ιούνη και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς να περάσει στην ημερήσια διάταξη, ως αντιεπιστημονική, αντικοινωνική και επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.

Επίσης το Φλεβάρη του 2002 παρουσιάστηκε η Ετήσια Εκθεση 2002 της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών, στην οποία τονίζονταν: «Η νομιμοποίηση της κάνναβης αποτελεί μέγα ιστορικό λάθος».

Καλύτερη απάντηση προς όλους τους υποστηρικτές της «ναρκωκουλτούρας», αποτελεί η Ετήσια Εκθεση για το 2002, η οποία παρουσιάστηκε χτες και υπογραμμίζει: «Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης προωθούν τους στόχους τους μέσα από επιθετικές, καλά χρηματοδοτούμενες εκστρατείες και με το πάθος του ιεραπόστολου. Ομως, τα επιχειρήματά τους δεν αντανακλούν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς δρόμοι στην κατάχρηση των ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι ότι η κατάχρηση δημιουργεί προβλήματα για τους χρήστες, για το άμεσο περιβάλλον τους και, τελικά, για ολόκληρη την κοινωνία. Η ανάδυση μιας οικονομίας που στηρίζεται στις παράνομες ναρκωτικές ουσίες ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση του κράτους και την αποδυνάμωση του πολιτικού συστήματος λόγω της διαφθοράς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ