Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΑΡΤΗ
Τινάχτηκαν μαζί με το λέβητα

Eurokinissi

Σοβαρό εργατικό ατύχημα μετά από έκρηξη του κεντρικού ατμολέβητα στο εργοστάσιο χυμοποίησης «Σπάρτη ΕΛΛΑΣ ΑΕ» που βρίσκεται λίγο έξω από τη Σπάρτη, έγινε χτες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν βαριά δύο εργάτες.

Τραυματίες είναι ο 25χρονος Ρουμάνος εργάτης Ντανιέλ Ροτάρου, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο της Τρίπολης με πολλαπλά κατάγματα και ο 43χρονος εργάτης Βασίλης Κάτσιος με εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Η έκρηξη έγινε στον κεντρικό ατμολέβητα του εργοστασίου από τον οποίο κινείται όλο το εργοστάσιο και ήταν τόσο ισχυρή ώστε από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε αποκολλήθηκε κομμάτι της σκεπής, ενώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο χώρο της επιχείρησης υπέστησαν ζημιές. Την ώρα του ατυχήματος περισσότεροι από 30 εργάτες βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εποχιακοί και αλλοδαποί. Πολλά ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί η σφοδρή έκρηξη του ατμολέβητα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία και για το λόγο αυτό υπάλληλοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας μετέβησαν στο χώρο του ατυχήματος χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των όποιων ερευνών.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Δημήτρης Παπαδημητρακόπουλος ή έστω κάποιος υπεύθυνος, αν και αναζητήθηκαν δε βρέθηκαν, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες η άδεια της επιχείρησης είχε ανακληθεί πριν από χρόνια αλλά στη συνέχεια ξαναχορηγήθηκε από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας Νομαρχίας Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ