Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το πρόσχημα

Συνάντηση των εμποροϋπαλλήλων με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Το θέμα του υφιστάμενου απαράδεκτου ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων στο εμπόριο, η συζήτηση για την επιβολή ενός παραπέρα απελευθερωμένου ωραρίου εργασίας και τα αιτήματα που παλεύουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ήταν τα θέματα που έθεσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε χτεσινή τους συνάντηση.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, στο πλαίσιο ενός αγωνιστικού προγράμματος που έχει αποφασίσει και ήδη υλοποιεί, έχει ζητήσει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα. Το πρώτο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα ήταν το ΚΚΕ και έτσι χτες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα. Οι συνδικαλιστές περιέγραψαν στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, το απαράδεκτο καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο, με ένα απελευθερωμένο ωράριο, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου. Κατέθεσαν τα αιτήματά τους για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση των αποδοχών και κοινωνικών παροχών και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Εκτιμάμε ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, όπως και στο παρελθόν, είναι στην πρώτη γραμμή πάλης, για να μην επιβληθεί το βάρβαρο ωράριο της 12ωρης λειτουργίας των καταστημάτων, άρα και της 12ωρης εργασίας των υπαλλήλων ή του πολλαπλασιασμού της μερικής απασχόλησης.

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους, που έχουν ένα μικρό αριθμό προσωπικού. Είναι γενικό πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε και δεν έχει κόκκο αλήθειας, ότι η συζήτηση επιβολής ενός βάρβαρου ωραρίου συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απλώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το "όχημα" μέσα από το οποίο θα περάσει αυτή η βαρβαρότητα, που θα οδηγήσει στη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ελεύθερου χρόνου ή στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου, λόγω της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης.

Είναι ένα μέτρο που βοηθάει στη συγκεντροποίηση του εμπορίου στα χέρια όλο και λιγότερων "θηρίων" επιχειρηματιών. Αυτή είναι η ουσία. Δεν πρόκειται να μας κάμψει το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αγώνες θα κρατήσουν 20-25 μέρες. Το μέτρο όπως προωθείται και ομολογείται από την κυβέρνηση, αφορά όλη την Ελλάδα και όλο το χρόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στα 12ωρα της «Μαύρης Παρασκευής»! (2017-11-24 00:00:00.0)
Το...«κουπί» θα το τραβήξουν οι εργαζόμενοι (2004-05-26 00:00:00.0)
Εμπαιγμός από ΠΑΣΚΕ για το ωράριο (2004-04-29 00:00:00.0)
Δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους (2003-06-26 00:00:00.0)
Συντονισμός πάλης (2000-11-09 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα πανελλαδικά (1996-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ