Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαία μια άλλη πορεία στο σύλλογο

Η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν για να αλλάξει κατεύθυνση η λειτουργία του συλλόγου

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων απευθύνει η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας με αφορμή τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας, προκειμένου μέσα από την ενίσχυσή της να μπουν οι βάσεις για μια νέα αγωνιστική - διεκδικητική πορεία στο ΣΥΤΕ.

Στην ανακοίνωσή της, ενόψει των εκλογών, η παράταξη τονίζει: «Σας καλούμε με την ψήφο σας να ανοίξετε ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής, να ενισχύσετε την ΕΣΑΚ που παρέμεινε σταθερή σε θέσεις, αρχές, διεκδικήσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δε σκύβει το κεφάλι και δε ρουσφετολογεί».

Η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας ασκεί έντονη κριτική στις άλλες παρατάξεις για τις αποφάσεις του συλλόγου στο ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση - συρρίκνωση της τράπεζας κατά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλα θέματα.

Ειδικά για τη μη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αφέθηκαν: «Χωρίς προαγωγές. Χωρίς αυξήσεις στα επιδόματα βαθμού, ευθύνης, ταμιακά, ασφαλείας. Χωρίς το έξτρα δεκαπενθήμερο. Χωρίς μείωση των επιτοκίων. Χωρίς τη διεκδίκηση οικονομικής προαγωγής, αποστρατευτικού βαθμού, πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών για τη στρατιωτική θητεία κ.ά.».

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι επισημάνσεις της παράταξης για τη διεξαγωγή των εκλογών: «Οι μεγάλες παρατάξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή, αχόρταγες, με άθλιες υποσχέσεις και ρουσφετολογία, εγγράφουν στο ΣΥΤΕ από τους μικρούς συλλόγους δεκάδες μέλη που την άλλη μέρα θα ξαναφύγουν. Το γνωστό έργο των τελευταίων εκλογών. Θυμίζουμε ότι ο νόμος λέει ότι όσοι διπλοψηφίσουν έχουν και ατομικές ποινικές ευθύνες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ