Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκφράστηκε και πάλι η πλατιά συμπαράταξη με το ΚΚΕ
  • Το ενδιαφέρον δεκάδων προσωπικοτήτων συγκέντρωσε χτες η συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για τη «μετα - ΟΝΕ εποχή στον τομέα της "κοινωνικής προστασίας" και τις θέσεις του ΚΚΕ»
  • Δόθηκε στη δημοσιότητα ο πρώτος κατάλογος υποψηφίων βουλευτών

Κατάμεστη η αίθουσα του «Εσπέρια Παλλάς» χτες από ανθρώπους της Τέχνης και των Επιστημών, από εργάτες του πνεύματος και του χεριού, από συνδικαλιστές αγωνιστές, ο καθένας στον κλάδο του. Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με θέμα: «Η μετά ΟΝΕ εποχή στον τομέα της "Κοινωνικής Προστασίας". Οι θέσεις του ΚΚΕ» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων προσωπικοτήτων, μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και πολλοί την παρακολούθησαν ακόμα και όρθιοι.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου δόθηκαν ορισμένα από τα ονόματα ανθρώπων που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και των υποψηφίων στο Επικρατείας. Τόσο τα ονόματα των υποψηφίων, όσο και η ίδια η συμμετοχή στη συνέντευξη αποτέλεσε μια ακόμα απόδειξη και έκφραση ευρείας συσπείρωσης και πλατιάς συμπαράταξης με το ΚΚΕ.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χτες και η Αλέκα Παπαρήγα άνοιξε την τοποθέτησή της με το θέμα αυτό, χαιρετώντας και αφιερώνοντας τη χτεσινή συζήτηση στις γυναίκες του μόχθου, όπου κι αν συναντώνται αυτές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στο γραφείο ή στο σπίτι.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αναφορά της στις γυναίκες τόνισε πως αδιαμφισβήτητα από τα τέλη του 1800 και το ξεσηκωμό των εργατριών στο Σικάγο έχει επέλθει πρόοδος, υπογράμμισε εμφατικά όμως πως η πρόοδος αυτή δεν αφορούσε εξίσου όλες τις γυναίκες, δεν κέρδισαν όλες απ' αυτή, δεν κέρδισαν οι γυναίκες των εργατικών φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες, αλλά και στο ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που ετοιμάζει γι' αυτές το κυρίαρχο σύστημα και τις κάλεσε σε ένταση των αγώνων για την καλυτέρευση της ζωής τους, για την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών τους. Τις κάλεσε τέλος, να δώσουν την απάντησή τους στις επερχόμενες εκλογές ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα ανέλυσε τις προτάσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό, την ανεργία, για όλα εκείνα τα ζητήματα που άπτονται της «κοινωνικής προστασίας», τονίζοντας όμως πως οι θέσεις και προτάσεις από μόνες τους δεν αρκούν όσο καλές κι αν είναι, αν δε συνοδεύονται από αγώνα για λαϊκή συσπείρωση, για να «ξεκλειδώσει» για την Ελλάδα ένα μέλλον του λαού, για να ξεπροβάλει στο ορίζοντα η λαϊκή εξουσία.

Την Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα πλασίωναν ο Αλέκος Βερναδάκης στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», ο Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παίρνοντας το λόγο για λίγα λεπτά ο Αλέκος Βερναδάκης αναφέρθηκε με τη σειρά του στα τεράστια προβλήματα των γυναικών σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά στην εκλογική συσπείρωση ΚΚΕ - «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» τόνισε πως η συσπείρωση αυτή έχει παρελθόν και θα έχει μέλλον. «Θα είμαστε μαζί στους αγώνες κι εκεί καλούμε όλους να συμπαραταχτούν» υπογράμμισε.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την επιδότηση της ανεργίας, αλλά και για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης που βάλλεται μετά μανίας το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ