Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΑντιΝΑΤΟική διαδήλωση στις 24 Μάρτη

Διοργανώνεται από την Επιτροπή Φορέων κατά του Πολέμου

Σε σύσκεψη καλεί σήμερα στις 7 μ.μ. η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου όλους τους φορείς του νομού στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και στη χώρα μας γενικότερα, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Λάρισας και τα τελευταία ανησυχητικά γεγονότα στο Κόσσοβο. Στη σύσκεψη θα ανταλλαγούν απόψεις για την καλύτερη και πιο επιτυχημένη διοργάνωση αντιπολεμικού - φιλειρηνικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 24 Μάρτη, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή των Φορέων επισημαίνει: «Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τα σύννεφα του πολέμου βρίσκονται και πάλι πάνω από τα Βαλκάνια. Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής ετοιμάζονται για δεύτερο χτύπημα και η ελληνική κυβέρνηση, αντί ν' αποσύρει την ελληνική στρατιωτική δύναμη, που ήδη έχει εμπλακεί στα γεγονότα, ετοιμάζεται να την ενισχύσει κατ' εντολή του ΝΑΤΟ, στέλνοντας και άλλους Ελληνες στρατιώτες».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στην τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, δήλωσε απερίφραστα πως πρώτιστο καθήκον του Στρατηγείου της Λάρισας θα είναι η Πρίστινα και το Κοσσυφοπέδιο, επαληθεύοντας το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης μας, που επισήμανε το ρόλο του και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ