Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρεία συσπείρωση για «ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο Λαϊκό»
  • Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα ο πρώτος κατάλογος υποψηφίων βουλευτών
  • Στο 1/3 του συνολικού θα φτάσει ο αριθμός των συνεργαζόμενων. Συμμετέχουν αγωνιστές, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής ή εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρηγα είναι υποψήφια στη Β΄Αθήνας και την Κεφαλονιά
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρηγα είναι υποψήφια στη Β΄Αθήνας και την Κεφαλονιά
Εναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Αλέκα Παπαρήγα. Από τον κατάλογο αυτό προκύπτει η ευρεία συσπείρωση που γίνεται και εκφράζει το βασικό κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο Λαϊκό».

«Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν, μέχρι στιγμής περίπου 100 άνθρωποι που είναι οπαδοί, φίλοι ή συνεργαζόμενοι με το Κόμμα, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής ή εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων όπως η πολιτική κίνηση "Κομμουνιστική Ανανέωση"», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Σημείωσε ότι «θα πλησιάσουμε και ελπίζουμε να πλησιάσουμε το 1/3 του συνόλου των υποψηφίων» και ανέφερε ότι το Κόμμα επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα τα τελικά και αναλυτικά ψηφοδέλτια τις επόμενες μέρες. «Οπως ξέρετε - είπε - τα ψηφοδέλτιά μας έχουν μεν συγκροτηθεί, αλλά πάντα και μέχρι την τελευταία στιγμή θα παραμένουν ανοιχτά για ανθρώπους που δεν είναι κομμουνιστές ή μας συμπαθούν, καταλαβαίνουν όμως ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συσπείρωση και συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για να πω άλλη μια φορά, για να συνεχίσουμε και παραπέρα».

Παρουσιάζοντας αυτόν τον πρώτο κατάλογο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

«Με τα σημερινά δεδομένα συμμετέχουν ως τώρα στα ψηφοδέλτια μας 60-61 γυναίκες. Υποσχόμαστε να παλέψουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών, γυναικών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, από την αγροτιά, γιατί για εμάς το σύνθημα "Συμμετοχή των γυναικών παντού και στα κέντρα λήψης αποφάσεων" δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Μας ενδιαφέρει το πρώτο βιολί -να το πω έτσι, χωρίς να υποτιμώ συνολικά τον γυναικείο πληθυσμό- να είναι οι γυναίκες που υποφέρουν, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, που ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του λαού μας.

Οι υποψήφιοί μας είναι και γνωστά ονόματα πανελλαδικά και τοπικά. Είτε είναι πανελλαδικά, είτε είναι τοπικά, είναι γνωστά κυρίως πέρα από τις ατομικές ιδιότητες και ικανότητες που έχει ο καθένας, είναι γνωστά από τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Στις απεργίες, στα μπλόκα, στα ΜΑΤ, στην αντίσταση σε αυτή τη βαρβαρότητα. Εχουν δώσει δείγματα σημαντικά και όχι περιστασιακά.

Και εμείς αυτό το παίρνουμε σαν ένα πάρα πολύ σοβαρό κριτήριο, ξέροντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σκληρά και ακριβώς χρειάζονται θαρραλέοι και σκληροί άνθρωποι, πάρα πολύ ευαίσθητοι όμως στα κοινωνικά προβλήματα, για να στηρίξουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού και το θετικό μέλλον που έτσι και αλλιώς θα έρθει.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Ξεχωριστά θα δώσουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ και αυτό επίσης όχι ολοκληρωμένο, ακριβώς γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε και το επόμενο διάστημα για την όσο γίνεται καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική σύνθεσή του. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι ο Κώστας Καζάκος και δεύτερος -ανεξαρτήτως αλφαβητικής σειράς- θα είναι ο Μπάμπης Αγγουράκης. Απευθυνόμενη δε προς τον Κ. Καζάκο του είπε: «Κώστα δε λέω τίποτα για σένα, γιατί πιστεύω ότι είσαι γνωστός, πασίγνωστος, σε όλα τα μέτωπα, πολιτικά, συνδικαλιστικά και αντιστασιακά, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο που διανύουμε». Και συνέχισε: «Ο Μπάμπης Αγγουράκης, όπως ξέρετε μέχρι τώρα, από τους πετυχημένους βουλευτές γενικότερα του Κοινοβουλίου. Και δεύτερον, είναι υπεύθυνος, όπως είπαμε, του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ και σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος -συλλογική είναι η ευθύνη του Κόμματος, αλλά έχουμε και καταμερισμούς δουλιάς- όχι γενικά στις διεθνείς σχέσεις του Κόμματος, το σηκώνουν και όλα τα στελέχη, το ΠΓ, ο Ορέστης Κολοζώφ, αλλά σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος σε πολύ πρακτικά και καίριας σημασίας ζητήματα, που είναι η κοινή δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, ο συντονισμός και επίσης η συνάντηση κομμουνιστικών δυνάμεων με άλλες αριστερές, αντιιμπεριαλιστικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις παγκόσμια, διότι ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα, ότι σε εθνικό πεδίο ο αγώνας διατηρεί την αξία του και δεν εκχωρείται ο εθνικός αγώνας πουθενά. Αλλά ταυτόχρονα οι κομμουνιστές της Ελλάδας πρέπει να καταθέσουμε τη συμβολή μας και τον οβολό μας στην ανάπτυξη ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινήματος, γιατί η νέα τάξη πραγμάτων θα κρατεί καλά, όσο ένας αγώνας μένει σε στενά εθνικά πλαίσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ