Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ενισχύστε τους ελαιοπαραγωγούς

Τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Πτελεού του Ν. Μαγνησίας έφεραν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται ότι «οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Πτελεού, που ως γνωστόν ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια της ελιάς, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού κατά την τελευταία τριετία έχουν πληγεί κατ' επανάληψη, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα οικονομικά τους προβλήματα. Ιδιαίτερα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν επιβλαβείς επιπτώσεις τόσο στη βρώσιμη ελιά όσο και στο ελαιόλαδο».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, τονίζουν: «Το ελαιόλαδο κατά την περσινή περίοδο ήταν υψηλόβαθμο λόγω της μεγάλης καρπόπτωσης, που παρουσιάστηκε χωρίς να εντοπιστούν τα αίτιά της, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ελαιόλαδου, την πολύ χαμηλή τιμή και το χαρακτηρισμό του ως μη εμπορεύσιμο. Τα ίδια προβλήματα παρουσιάζονται και με τη βρώσιμη ελιά, η ποιότητα της οποίας αμφισβητείται και υπάρχει πρόβλημα διάθεσής της, ενώ οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές. Επειδή οι παραπάνω πληγέντες ελαιοπαραγωγοί, που ζουν αποκλειστικά και μόνο από την καλλιέργεια της ελιάς, υπέστησαν σοβαρότατο πλήγμα στο εισόδημά τους λόγω της μεγάλης υποβάθμισης των προϊόντων τους στην καλλιεργητική περίοδο 2002-03, ζητούν οικονομική ενίσχυση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, λόγω της υποβάθμισης των μοναδικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η περιοχή του Δήμου Πτελεού».

Καταλήγοντας, οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να ενισχύσει και μάλιστα άμεσα τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Πτελεού, ώστε να αναπληρωθεί μέρος τους απολεσθέντος εισοδήματός τους και να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στις βιοποριστικές τους ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ