Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΥΠΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
Δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα μας

Κανένα κρούσμα οξέος αναπνευστικού συνδρόμου σχετιζόμενο με ταξίδι στη νοτιοανατολική Ασία δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα, αναφέρει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), ενώ αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έδωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής.

Το ΚΕΕΛ επισημαίνει ότι το αναφερόμενο κρούσμα θανάτου 23χρονης στην Κομοτηνή δε συσχετίζεται με την επιδημία οξέος αναπνευστικού συνδρόμου, αλλά αποτελεί μεμονωμένο κλινικό περιστατικό.

Για να υπάρξει συσχέτιση κάποιου κρούσματος πνευμονίας με το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, θα πρέπει η εκδήλωση της νόσου να γίνει εντός δέκα ημερών από την άφιξη ή επιστροφή του ατόμου από τις χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας (Κίνα, Χονγκ - Κονγκ, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ).

Στο μεταξύ, χτες στη Γερμανία εντοπίστηκε σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο σε 32χρονο γιατρό που ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη. Επίσης, τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ανόι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 54 ασθενείς, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 111.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως οι πιθανότητες να εξελιχθεί η ασθένεια αυτή σε πανδημία είναι μικρές, όμως, παράλληλα, εξέδωσε οδηγία προς όλους όσοι ταξιδεύουν από και προς την Ασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ