Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού καλλιεργεί η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση με αφορμή τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πιερία και στην Κοζάνη καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε χτες στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε την Τρίτη 11 του Μάρτη σε βάρος του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ, Παναγιώτη Σαββίδη. Τρεις άνδρες της τοπικής Ασφάλειας τον συνέλαβαν λίγο έξω από το σπίτι του και τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο για ...ναρκωτικά. Την ίδια στιγμή τους δήλωσε ότι είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Αυτό δεν τους πτόησε και συνέχισαν το «έργο» τους με περισσότερο ζήλο. Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση κάλυψε τα όργανά της στο διάβημα που έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και στελέχη του Κόμματος. Στο διάβημα τονίστηκε ότι οι κομμουνιστές «δεν πτοούνται με απειλές και αυθαιρεσίες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε αυταρχισμό, απ' όπου κι αν προέρχεται». Παράλληλα, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν σημειωθεί πέντε προσαγωγές από τις διωκτικές αρχές, με διάφορες προφάσεις, μελών της ΚΝΕ και νέων με αριστερό προσανατολισμό.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: «Το πρόσφατο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με τον προκλητικό έλεγχο του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Π. Σαββίδη, από όργανα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, με πρόσχημα τον έλεγχο για ναρκωτικά, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός. Οι ολοφάνερα αβάσιμες δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν από τα αστυνομικά όργανα δεν πείθουν κανέναν. Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια άλλων παρόμοιων με προσαγωγές μελών και οπαδών της ΚΝΕ και άλλων προοδευτικών νέων στην Ασφάλεια Κοζάνης με παρόμοιες αβάσιμες δικαιολογίες.

Οι ενέργειες αυτές - τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, στο χτύπημα των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας, προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές της επιλογές χωρίς αντιστάσεις, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του πολέμου κατά του Ιράκ».

Τέλος, ο Αγγελος Τζέκης ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «αν η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει αυτόν τον επικίνδυνο και ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο, που περιορίζει ατομικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτο κρούσμα αστυνομικής βίας! (2007-08-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-06-15 00:00:00.0)
Μεταολυμπιακή κληρονομιά οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες (2004-08-11 00:00:00.0)
Γενικεύονται τα κρούσματα αυταρχισμού (2003-12-23 00:00:00.0)
Αξιούπολη και Πολύκαστρο επισκέφτηκε κλιμάκιο το ΚΚΕ (2003-02-13 00:00:00.0)
Με μαφιόζικο τρόπο έδρασαν και στον Πειραιά (1997-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ