Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αξιούπολη και Πολύκαστρο επισκέφτηκε κλιμάκιο το ΚΚΕ

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα αυτών των πόλεων

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Αξιούπολης και Πολύκαστρου του Νομού Κιλκίς ενημερώθηκε στη διάρκεια επίσκεψής του στις παραπάνω περιοχές κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Αγγελο Τζέκη.

Παρουσιάζοντας τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Δ. Κουλίνας, αναφέρθηκε πρώτα στο θέμα του ταμιευτήρα της Αρτζάν που για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει πρώτα να καθαριστούν οι τάφροι και να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στα αντλιοστάσια. Πρόσθεσε ότι για την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου θα πρέπει άμεσα να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις. Σχετικά με τα άλλα επείγοντα προβλήματα του Δήμου είπε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό και για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ύδρευσης να γίνει μεταφορά νερού από το Πάικο. Ακόμη αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή και ζήτησε να αποζημιωθούν σύντομα οι πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Αξιούπολης παρουσίασε τις προτεραιότητες που θέτει ο Δήμος όπως αυτές της αξιοποίησης του Πάικου, της ολοκλήρωσης του βιολογικού και της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Αξιού, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει διακρατική συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το θέμα της μόλυνσης των υδάτων του Αξιού.

Ο Αγγελος Τζέκης αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος γύρω για το πώς θα πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ότι σήμερα αυτή μεταβάλλεται όλο και περισσότερο σε εργαλείο προώθησης και εφαρμογής αντιλαϊκών επιλογών. Επίσης ζήτησε από τους δημάρχους ενημερωτικούς φακέλους προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να κάνει παρεμβάσεις για την προώθηση και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι κάτοικοι της περιοχής.

Στο Κιλκίς ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε πρώτα με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης και στη συνέχεια με το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, το οποίο ανέπτυξε τα γενικότερα αιτήματα αυτού του κλάδου. Ο Αγγελος Τζέκης είπε ότι οι αστυνομικοί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα έχουν κερδίσει τη λύση σε μερικά από τα δίκαια αιτήματά τους. «Εμείς πιστεύουμε, τόνισε, ότι τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να στελεχωθούν και να υπαχθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και οι εργαζόμενοι σ' αυτά να αντιμετωπίζονται, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι». Τέλος υποσχέθηκε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα είναι, όπως πάντα, στο πλάι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ