Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στο 90% η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία

Περισσότεροι από το 90% των δικαστικών υπαλλήλων συμμετείχαν χτες στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια όλης της χώρας και να αναβληθούν ή να ματαιωθούν χιλιάδες ποινικές και πολιτικές δίκες. Η απεργία της ΟΔΥΕ θα συνεχιστεί και θα λήξει σήμερα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο και την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους. Αναφέρονται στα μισθολογικά, στις συνθήκες εργασίας, στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα που χάνονται, αλλά και στις προσλήψεις, στον τρόπο μηχανοργάνωσης κλπ. «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η συντομότερη δυνατή διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση», τονίζει η Ομοσπονδία σε χτεσινή ανακοίνωσή της.

Απεργιών συνέχεια στο χώρο της Δικαιοσύνης, αφού μετά τους δικαστικούς υπαλλήλους τη «σκυτάλη» παίρνουν οι υπάλληλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης του ΔΣΑ να ικανοποιηθεί το αίτημα των υπαλλήλων για πρόσθετη παροχή 176 ευρώ, ανάγκασε το Σύλλογο Προσωπικού ΔΣΑ να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευσή του, όπου αποφασίστηκε η κήρυξη 3ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας. Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, ως τις 4 Μάρτη έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη απεργούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα απεργήσουν την Τρίτη 18 Φλεβάρη, την Τρίτη 25 Φλεβάρη, την Παρασκευή 28 του μηνός και την Τρίτη 4 Μάρτη. Την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, η στάση εργασίας θα γίνει από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. Τις ίδιες ώρες οι υπάλληλοι του ΔΣΑ θα απεργήσουν τη Δευτέρα 24 του μηνός και τη Δευτέρα 3 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ