Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Φιλολαϊκή πολιτική» τα ψίχουλα

Με Επίκαιρη Ερώτηση ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε ότι δίνονται χρήματα για τον πόλεμο και όχι για τις συντάξεις

Στιγμιότυπο απ' την πορεία των συνταξιούχων την περασμένη βδομάδα
Στιγμιότυπο απ' την πορεία των συνταξιούχων την περασμένη βδομάδα
Προκλητικός έναντι των συνταξιούχων εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος, όταν απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη ισχυρίστηκε ότι τα ψίχουλα που δόθηκαν ως αύξηση αποτελούν «φιλολαϊκή» πολιτική.

Είπε ότι για τα αιτήματα των συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις είναι «δύσκολο να διαμορφώνονται οι δυνατότητες ικανοποίησης» και ισχυρίστηκε ότι η εισοδηματική πολιτική για τις συντάξεις «λειτουργεί, εξαντλώντας με ένα πνεύμα φιλεργατικό και φιλοκοινωνικό τις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία». Πιστεύουμε, είπε, ότι και με τις συντάξεις «ακολουθούμε μια πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας που προσδιορίζει την ταυτότητά μας την πολιτική και την ιδεολογική».

Δεν περίμενα, παρατήρησε ο Σπ. Στριφτάρης, να απαντήσει ο υφυπουργός θετικά στα αιτήματα, αλλά τουλάχιστον να έβλεπε θετικά το επίδομα θέρμανσης που ζητάνε οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. «Φαίνεται όμως, είπε, ότι έχουμε λεφτά για να εξυπηρετούμε άλλους στόχους και να στέλνουμε τα πλοία μας στον Περσικό. Αν αναλογιστούμε πόσα πληρώνουμε γι' αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο θα περίσσευαν για 400 ευρώ που ζητάνε οι συνταξιούχοι, αλλά για πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν έχετε όμως αυτό σαν πολιτική σας, αλλά θέλετε να υπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Αν ήταν όμως αιτήματα μεγαλοσχημόνων θα τα ικανοποιούσατε την ίδια ώρα που θέλετε να συνηθίσετε τον κόσμο να ζει με 130.000 δρχ. το μήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ