Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΤΤΙΚΟΝ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μακριά από τις ανάγκες της περιοχής

Ανακοίνωση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά

Ο κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Αθήνας έχουν ανάγκη από νοσοκομεία του δημόσιου συστήματος Υγείας και Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, τονίζει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει το Νοσοκομείο «Αττικόν» ως πανεπιστημιακό.

Οι περιοχές αυτές, υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, ήταν πάντα υποβαθμισμένες, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε με την ολιγωρία της κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου «Αγίων Αναργύρων», που σύμφωνα με τις υποσχέσεις της έπρεπε να είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις ο Οργανισμός του Νοσοκομείου διαλύεται στην ουσία. Επίσης και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) μισοαχρηστεύτηκε από το σεισμό και δεν αποκαταστάθηκε πλήρως.

Η ΕΙΝΑΠ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην παραχώρηση του «Αττικού» Νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γιατί έτσι, υπογραμμίζει, «είναι σίγουρο ότι δε θα καλυφθούν πραγματικές υγειονομικές ανάγκες αλλά άλλου τύπου και χαρακτήρα συμφέροντα». Το νοσοκομείο πρέπει να είναι μάχιμο όλο το 24ωρο, με αξιόπιστους και μάχιμους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι θα υπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής και της Υγείας γενικότερα σημειώνει η ΕΙΝΑΠ και ζητά να λειτουργήσει ως νοσοκομείο στο ΕΣΥ. Η ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει την επάνοδο στα «αποτυχημένα μοντέλα των μεικτών κλινικών με πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, γιατί αποτελούν πληγή για το ΕΣΥ».

Η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε 24ωρη απεργία για σήμερα και για τις 4 Απρίλη 2003 και στάση εργασίας στις 3 Απρίλη 2003, ώρα 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3. Διεκδικούν νέο αξιοπρεπές μισθολόγιο και ασφαλή προγράμματα εφημεριών για όλα τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ